Nieuws

De Micro: goedkope 3D-printer voor iedereen

M3D werkt aan een 3D-printer waarmee iedereen overweg kan, en die niet duur is. Via Kickstarter kan je er nu al één bestellen.

3D-printers zijn al lang geen futuristisch fenomeen meer, maar het blijft om een relatief nieuwe technologie gaan. Enthousiastelingen kunnen een exemplaar op de kop tikken voor in de huiskamer, maar dat is duur en vereist vaak de nodige technische kennis.

Daar zal spoedig verandering in komen. Op Kickstarter krijgt de Micro van M3D ongelooflijk veel bijval. De Micro moet, aldus de makers, de eerste eenvoudige en gebruiksvriendelijke 3D-printer worden.

[related_article id=”160734″]

Het is de bedoeling dat de printer goedkoop wordt zodat zowel experts als beginners er mee aan de slag kunnen. Het ding is ontwikkeld om efficiënt, licht en eenvoudig te zijn, daarom neemt een microchip de kalibratie op zich. Het enige wat gebruikers moeten doen is het toestel via USB aan hun laptop aansluiten.

De bijgeleverde software moet de eenvoudigheid van de hardware weerspiegelen. Het team van ontwikkelaars staat erop dat de software “even leuk en futuristisch is als de printer zelf”. Ze claimen dat het bijgeleverde M3D-programma net zo interactief en plezierig zal zijn als een computerspel. Daartoe maakten ze het compatibel met aanraakschermen.

De 3D-printer is niet groot: het gaat om een kubus met een zijde van 18,5 cm en een gewicht van één kilogram. Omdat het om een toestel voor thuisgebruikers gaat, zal de Micro in verschillende kleurtjes beschikbaar zijn.

In de winkel is de Micro 3D-printer nog niet te koop, maar wie de massaproductie via Kickstarter steunt, krijgt een exemplaar toegestuurd. Het team mikte op een bedrag van 50.000 dollar om hun toestel in productie te brengen, wat erop duidt dat ze het enthousiasme iets te laag hebben ingeschat. Hun project haalde op het moment van dit schrijven al bijna anderhalf miljoen dollar op, en het bedrag blijft stijgen. 

De eerste 250 fans kregen al een printer voor 199 dollar. Die boot is intussen vertrokken maar je kan nog een exemplaar reserveren voor 299 dollar, nog steeds een erg schappelijke prijs.

3d3d-printergoedkoopkickstarterm3dmicronieuwsontspanningprintersoftwaretouchscreen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen