De LG G3 krijgt een quad-HD-scherm. Het toestel moet nog officieel aangekondigd worden, maar de hoge resolutie wordt al bevestigd.

De geruchtenmolen voor de nieuwe telefoon van LG, de G3, begint stilaan op volle toeren te draaien. Het toestel zou voorzien zijn van een Snapdragon 800 2,3GHz-processor en draaien op Android 4.4.2 KitKat.

Er wordt gefluisterd dat de smartphone 32 GB aan interne opslag zal meekrijgen, uitbreidbaar via microSD, en 3 GB aan RAM. De 13 megapixelcamera neemt foto"s in hoge 4K-resolutie. Maar het opvallendste is misschien wel het feit dat de G3 een 2K-scherm zal hebben.

Dat laatste bevestigt LG tegenover de website Engadget. Het 5,5 inchscherm zal een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels hebben. Dat is maar liefst vier keer de resolutie van een gewoon HD-scherm. Zoveel pixels op zo’n klein formaat impliceren een pixeldichtheid van ongeveer 530 ppi, bijna het dubbele van de kwaliteit die je in een glossy magazine te zien krijgt. Ter vergelijking: de LG G2 had een full HD-resolutie van ‘maar’ 1.920 x 1.080.

 

Hoeveel verschil je met het blote oog zal waarnemen blijft afwachten. Een full HD-resolutie op een 5,5 inchscherm zorgt al voor flink wat pixels, en er kan niet oneindig veel detail op een kleine oppervlakte worden gepropt.

LG zal de G3 vermoedelijk ergens deze zomer officieel aankondigen, hopelijk ligt het toestel dan tegen de herfst in de winkel, zodat we zelf kunnen zien hoe spectaculair de 2K-resolutie op het kleine schermpje is.