Nieuws

Samsung Galaxy S5 overstijgt S4 in verkoopcijfers

Samsung heeft met de Galaxy S5 een nieuw goudhaantje in handen. Het nieuwe vlaggenschip verkocht op de eerste verkoopdag 30 procent beter dan zijn voorganger.

Samsung heeft met de Galaxy S5 een nieuw goudhaantje in handen. Het nieuwe vlaggenschip, dat sinds 11 april weredwijd beschikbaar is, verkocht op de eerste verkoopdag heel wat beter dan zijn voorganger.

Samsung heeft zelf nog geen uitspraak gedaan over verkoopcijfers, maar onze zustersite ZDNet Korea meldt op basis van een anonieme bron binnen Samsung dat de Galaxy S5 het op de eerste dag gemiddeld 30 procent beter deed dan de S4. In sommige markten zou hij zelfs dubbel zo vaak over de toonbank zijn gegaan.

[related_article id=”161563″]

Dat zou betekenen dat er al miljoenen exemplaren van het toestel werden verkocht. Vorig jaar maakte Samsung zelf bekend dat het op minder dan een maand tijd al meer dan 10 miljoen exemplaren van de Galaxy S4 had verscheept naar retailers en operatoren.

De Galaxy S5 legt de lat opnieuw een beetje hoger en is volgens onze redacteur de beste smartphone die je op dit moment kan krijgen. Hoewel hij geen revolutionaire nieuwe functies bevat, is Samsung toch opnieuw de goede weg ingeslagen. Vooral het vernieuwde TouchWiz is een hele verademing. Onze volledige review van de Galaxy S5 kan je hier nalezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business