Nieuws

IBM verstevigt eigen clouddienst

IBM breidt zijn eigen clouddienst Softlayer uit met nieuwe back-upmogelijkheden die de dienst robuuster moeten maken.

IBM wil zijn clouddienst Softlayer robuuster maken met meer back-upmogelijkheden, voor het geval er grote rampen gebeuren. Daartoe zal het bedrijf twee nieuwe datacentra bouwen, één in de VS en één in India.

Verder introduceert IBM een nieuwe back-upfunctie waar Softlayer klanten toegang tot zullen krijgen: De virtual server recovery-dienst. Die automatiseert dataherstel voor belangrijke data en applicaties na een onvoorziene tegenslag .

Softlayer verschilt van andere clouddiensten omdat het meer controle aan zijn gebruikers toestaat. Klanten krijgen de volledige controle over de servers waar ze hun data op plaatsen. Zo kunnen ze zelf software upgraden en servers heropstarten van op afstand.

IBM heeft met Softlayer serverinfrastructuur over de hele wereld. Het stelt die infrastructuur ook beschikbaar aan derden, zoals een pas afgeronde deal met Novitex aantoont. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het online managen en outsourcen van documenten. Novitex sloot een contract van 10 miljoen dollar met IBM voor het gebruik van de Softlayer-infrastructuur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business