Nieuws

Google kraakt captcha met Street View-algoritme

Google heeft een algoritme ontwikkeld dat captcha's met 99,8 procent accuraatheid kan herkennen, al is dat niet het hoofddoel van de technologie.

Ontwikkelaars bij Google hebben een algoritme ontwikkeld dat captcha’s met 99,8 procent accuraatheid kan herkennen. Captcha’s zijn visuele puzzels die vandaag door veel websites worden gebruikt om echte bezoekers van bots te onderscheiden.

[related_article id=”158901″]

Toch was het niet het doel van Google om met het nieuwe algoritme de captcha-beveiliging te kraken, maar wel om de herkenning van huisnummers in Street View te verbeteren. Het algoritme kan tot 90 procent van de soms moeilijk leesbare huisnummers in Street View herkennen, waardoor de exacte locatie van een gebouw – zoals bijvoorbeeld een winkel of hotel – op Google Maps nauwkeuriger kan worden bepaald.

Maar het algoritme is dus ook zeer geschikt voor het herkennen van captcha’s. Toch hoeft dat volgens Google niet te betekenen dat captcha’s niet langer een effectieve methode zijn om spambots te weren, maar ze moeten wel mee evolueren. Het bedrijf heeft zijn eigen reCAPTCHA-dienst vorig jaar nog van een update voorzien, die gebruikmaakt van geavanceerde risicoanalysetechnieken om te bepalen hoe waarschijnlijk het is dat de gebruiker een mens is. Op basis daarvan bepaalt de software vervolgens de moeilijkheidsgraad van de aangeboden captcha.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business