De versie van iOS voor de wagen zal binnenkort ook via de audio- en videosystemen van Pioneer en Alpine worden aangeboden voor bestaande auto's.

Apples CarPlay-technologie zal binnenkort ook aan bestaande voertuigen kunnen worden toegevoegd.

De versie van iOS voor de auto heeft ondersteuning gekregen voor de audio- en videosystemen van Pioneer en Alpine, die je achteraf in je wagen kan inbouwen. Apple maakt dat nieuws zelf bekend via de website van CarPlay. Vermoedelijk zullen later nog extra fabrikanten aan de lijst worden toegevoegd.

 

CarPlay werd begin maart aangekondigd tijdens het autosalon in Genève en geeft toegang tot verschillende functies op je telefoon – zoals telefoneren, muziek spelen en navigatie – via het dashboard van je wagen. Het systeem wordt hoofdzakelijk bediend via Siri en is compatibel met de iPhone 5, 5S en 5C.

Volgens een persbericht van Alpine zal diezelfde functionaliteit ook in de inbouwsystemen van externe fabrikanten worden aangeboden. Apple hoopt op deze manier CarPlay aan een sneller tempo in meer auto’s te krijgen. Dat lijkt een logische zet, want de meeste mensen kopen nu eenmaal niet elk jaar een nieuwe wagen.

Wie dit jaar toch de aankoop van een nieuwe wagen plant, vindt CarPlay terug in de nieuwe modellen van Ferrari, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz en Volvo. In de nabije toekomst worden ook onder meer Ford, Nissan, Toyota, Subaru en Jaguar aan dat lijstje toegevoegd. Het is voorlopig echter nog niet duidelijk of ook de Belgische en Nederlandse markt zullen bediend worden. Siri werkt immers nog altijd niet met Nederlandstalige stemcommando’s.