Nieuws

De beste elektronica voor minder dan 100 euro

Je kunt heel wat goede gadgets vinden voor minder dan honderd euro. Wij hebben onze favorieten voor je geselecteerd.

Goede gadgets en andere elektronica hoeven niet peperduur te zijn. Van hoofdtelefoons tot luidsprekers en van een slimme afstandsbediening tot fitnesstrackers: dit zijn onze favorieten voor minder dan 100 euro.

Sony BDP-S4200 blu-rayspeler – 99 euro

Hoewel ook in België en Nederland het videostreamen voet aan de grond begint te krijgen, hebben veel mensen nog een hoge stapel dvd’s en blu-rays rondzwerven. Daar wil je natuurlijk ook nog steeds naar kunnen kijken. Dit elegant uitziende bakje van Sony is dan de perfecte multitasker: hij speelt dvd’s en blu-rays, ook in 3D, én kan verbinding maken met allerlei online streamingdiensten. Als je een eigen film- of muziekbibliotheek hebt, kan je ook die via DLNA of rechtstreeks via USB afspelen.

Uiteraard heb je via het toestel toegang tot Sony’s eigen Entertainment Network, en met de bijhorende TV SideView-app verander je je tablet of smartphone in een afstandsbediening en tv-gids. Heb je iets meer te besteden, dan kan je de Sony BDP-S5200 (118,99 euro) aanschaffen, die via wifi werkt en ook screen mirroring ondersteunt. 

Amazon Kindle 2012 – 49 euro

Ja, tablets en smartphones kunnen ook dienst doen als e-readers. Maar dit budgetmodel van Amazons Kindle doet het beduidend langer met één oplaadbeurt en het papierachtige scherm leest erg comfortabel. Het is dan wel geen erg veelzijdig toestel, maar af en toe is het fijn om niet afgeleid te worden door allerlei meldingen.

JBL Flip – 99,99 euro

De JBL Flip was een van onze favoriete bluetooth-luidsprekers onder de honderd euro in 2013. Hij is draagbaar, herlaadbaar, kan gebruikt worden als speakerphone, klinkt geweldig voor zijn formaat, en werkt draadloos netjes samen met zowat elke smartphone of tablet. De nieuwe JBL Flip II (129,99 euro) kreeg een aantal extraatjes mee, zoals opladen over micro-USB, NFC-paren en krachtigere speakers. Maar voorlopig kan je de originele Flip nog voor een fijne prijs op de kop tikken.

AmazonBasics Portable Bluetooth Speaker BTV1 – prijzen rond de 40 euro

Internetwinkelgigant Amazon leent zijn merknaam al een tijd aan een lijn betaalbare maar goede basisaccessoires. En voor een prijs die schommelt rond de 40 euro biedt deze bluetooth-luidspreker een meer dan behoorlijke kwaliteit. 

Trendnet Powerline 500 AV2 Adapter Kit – prijzen rond de 55 euro

Er zijn zo van die plaatsen in je huis waar je wifi niet schijnt door te dringen. Daarvoor biedt een Powerline-netwerk een geweldige oplossing: het breidt je ethernetconnectie uit via het standaard stroomnetwerk in je huis. Hang één adapter aan de router in bijvoorbeeld de kelder, en met de andere kan je een pc, spelconsole, of ander netwerktoestel bereiken in de achterste kamer van de tweede verdieping. Met beide modules in één kit voor ongeveer 55 euro is deze Adapter Kit van Trendline een goede koop.

Linksys PLWK400-EU Powerline Wireless Network Kit – 58,99 euro

Vind je dit Powerline-systeem ook zo praktisch, maar heb je in die achterste kamer eigenlijk wifi nodig? Dan zit je met deze plug-and-play Network Kit van Linksys goed. Linksys belooft trouwens overdrachtsnelheden tot 200 Mbps, ook geschikt voor videostreamen dus. Deze kit bevat twee adapters; voor 87,99 euro kan je dezelfde kit aanschaffen met vier bakjes. Perfecte dekking (bijna) verzekerd.

Seagate Backup Plus Slim 1TB – prijzen rond de 70 euro

Iedereen bezit tegenwoordig wel een hele berg documenten, foto’s, video’s en muziek, en dan zwijg ik nog maar over de back-ups. Zelfs als je cloudopslag gebruikt, heb je minstens een lokale back-up nodig. Deze compacte harde schijf van Seagate geeft je een mooie terabyte opslagruimte voor minder dan 100 euro.

AKG K 350 – 79,90 euro

Je zal flink moeten zoeken om in deze prijsklasse oortjes met een betere geluidskwaliteit te vinden. Daarbij krijg je ook nog drie verschillende siliconen topjes, afstandsbediening voor je iDevice (mét volumeregeling) en een draagzakje. De K350 is ook echt een pluimgewicht, hij weegt net geen 30 gram. Wat erg handig is als je gaat sporten.

Sennheiser HD 429, 439 en 449 – respectievelijk 79, 89 en 99 euro

Hier spelen we natuurlijk een beetje vals, maar dit reeksje van drie on-ear budgetmodellen van Sennheiser past nu eenmaal volledig binnen ons budget. De verschillen tussen de drie zijn klein, maar voelbaar. Zo hebben ze alle drie een ander ontwerp gekregen. De duurste, de 449, ziet er luxueuzer uit dan de goedkopere modellen. De 429 heeft als enige geen vervangbare kabel.

De geluidskwaliteit gaat, uiteraard, bij elke prijsstap licht omhoog, maar ook het goedkoopste model zal de meeste kopers tevreden stellen. Welke je verkiest hangt dus helemaal af van de rekbaarheid van je budget, de scherpte van je oren, en je esthetische voorkeuren. Je krijgt overigens bij elk model een 6,3 mm adapterplug meegeleverd.

Klipsch Image S4i II – prijzen rond de 75 euro

Voor iPhone-eigenaars die graag onderweg naar muziek luisteren, zijn deze goedkope in-ears een geweldige keuze. Als jouw smartphone naar keuze een Android is, ga dan voor de Klipsch Image S4A II. Die is hetzelfde, alleen de ingebouwde afstandsbediening verschilt.

Logitech Harmony 650 – 79,99 euro

Hij is al een paar jaar oud, maar volgens ons is de Logitech Harmony 650 nog steeds de beste universele afstandsbediening die je voor minder dan 100 euro kan vinden. Hou er wel rekening mee dat je ook wat tijd moet investeren om hem via je Mac of pc volledig te programmeren.

Fitbit Zip – 59,95 euro

De Fitbit Zip is met z’n prijskaartje van zestig euro zowat de goedkoopste fitnesstracker die we kunnen aanraden. Hang de clip aan je broekriem en gebruik je Androidtelefoon of iPhone om je stappen en verbrande calorieën bij te houden. Of tik gewoon even op het scherm van de Zip om diezelfde info te krijgen.

Withings Pulse – 99,95 euro

Fitbit krijgt heel wat persaandacht, maar de Withings Pulse zou wel eens de beste fitnesstracker kunnen zijn waar je nog nooit van gehoord hebt. Dit gadget houdt je stappen, slaappatroon en zelfs je hartslag in de gaten. Sterke functionaliteit voor net geen honderd euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business