Nieuws

Apple gaat groen

Apple wil al jouw producten recycleren en een volledige overstap op groene energie maken.

Apple wil al jouw producten gratis recycleren. Verder wil het bedrijf een volledige omschakeling naar groene energie maken, om zo de impact op het milieu te minimaliseren.

Apple lanceert een website om dat engagement voor het milieu uit de doeken te doen. Het bedrijf claimt dat het de passie voor mooie toestellen en innovatie wil doortrekken naar het milieu om "de wereld beter achter te laten dan we hem vonden".

De website hamert erop dat Apple de wereld een betere plaats wil maken en haalt daartoe een aantal interessante voorbeelden aan. Zo zullen iMacs en iPhones van gerecycleerde materialen vervaardigd worden en moeten nieuwe datacentra volledig op groene energie draaien. Ook het fabricageproces van Apple moet groen worden.

[related_article id=”158256″]

Mooie woorden en Apple lijkt op goede weg te zijn. Recycleren gaat nu al, en wordt aangemoedigd. Wie verouderde gadgets of computers binnenbrengt, krijgt in ruil een geschenkbon of tien procent korting op een nieuwe versie (tenzij het om een iPod shuffle gaat). Het recyclageprogramma voor iPhones en iPods bestond al, maar nu komen daar dus alle andere Apple-producten bij.

De ingeleverde toestellen worden uit elkaar gehaald en herbruikbare componenten worden in nieuwe computers, telefoons of muziekspelers verwerkt. Apple claimt tot 90% van een ingeleverd product te kunnen hergebruiken.

Loze woorden?
Alle beetjes helpen natuurlijk, maar de mooie intenties van dromerige slogans van het bedrijf staan voorlopig nog haaks op de werkelijkheid. Vooralsnog heeft het Chinese Foxconn de eer om Apple-toestellen te vervaardigen, en met nieuws van bijna mensonterende werkomstandigheden, regelmatige zelfmoorden en het occasionele milieuschandaal is er nog een lange weg af te leggen alvorens we kunnen stellen dat Apple de wereld echt beter maakt. Laten we hopen dat het niet om loze woorden gaat, en na de recyclage ook het productieproces snel een groen jasje aangemeten krijgt.

applefoxconngroengroene energieimaciphonemilieunieuwsrecyclagerecycling

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals