Nieuws

Microsoft test interactieve presentatie-app Office Mix

Microsoft start met het testen van zijn nieuwe Office Mix-applicatie. Hiermee kun je van Powerpointbestanden interactieve presentaties maken.

Microsoft start met het testen van zijn nieuwe Office Mix-applicatie. Deze is ontwikkeld om van Powerpoint-bestanden interactieve presentaties te maken. Tevens worden hiervan de statistieken bijgehouden.

De applicatie voegt diverse functies toe aan Microsoft Office, zoals de mogelijkheid om audio, video of handschrift vast te leggen. Daarnaast is het mogelijk een quiz of interactieve leeroefening aan de presentatie toe te voegen. De belangrijkste maar zeker niet enige doelgroep van de Mix-app lijkt de educatiemarkt. Dit valt op te maken uit de Office Mix Knowlegde Base.

[related_article id=”161452″]

Een speciale website voor Office Mix biedt gebruikers met een toegangscode de mogelijkheid om in te loggen. Wanneer je geen code hebt, word je doorgestuurd naar Microsoft Connect, waar je je gegevens kunt achterlaten om toegang te krijgen tot de preview zodra deze beschikbaar is.

Office Mix Knowledge Base
Office Mix is meer dan een toevoeging aan Powerpoint. Op de Mix Knowledge Base staat het volgende te lezen:

“Zodra je presentatie klaar is klik je op "Create MIX". We voeren onze magie uit en voegen xml toe voor een interactief document, compleet met statistieken en een plek in de cloud. Deel de link en je studenten kunnen het zien vanaf zo ongeveer elk apparaat met een webbrowser. Je kan de voortgang van je studenten online checken en kijken wie de presentatie reeds heeft bekeken, en hoe goed ze de quiz volbracht hebben.”

Nog meer uit de Knowledge Base: “We hebben MIX ontworpen om op verschillende manieren te gebruiken. We hebben leraren gezien die MIX gebruiken om afwezige studenten bij te brengen. Als een student een les mist, kan hij de presentatie gewoon thuis nakijken, of waar ter wereld hij ook is. Het is ook een goede manier om studenten naar hun mening te vragen of extra lesstof mee te geven.”

Gratis functies
De Mix-website, statistieken en de add-in zijn allemaal gratis, maar je dient wel te beschikken over Office 2013 Service Pack 1. Gebruikers met een Office 365-abonnement kunnen de interactieve presentaties bekijken op hun Macs en "vele andere apparaten".

Volgens de Knowledge Base werkt Mix het best met een touchscreen-pc met een webcam, waardoor gebruikers in staat zijn een video op te nemen of op het scherm te schrijven. Op systemen zonder aanraakschermen is dat laatste uiteraard niet mogelijk.

Andere producten
Pin me er niet op vast, maar het zou kunnen zijn dat Mix de naam is voor de volgende generatie Office-applicaties, die nu nog bekend zijn onder de codenaam Remix. Microsoft heeft deze vorig jaar gedemonstreerd tijdens een bedrijfsvergadering. Remix is/was vermoedelijk een digitale storytelling-app voor Windows en Metro.

Een ander nieuwtje over Mix: het lijkt erop dat Mix verbonden is met – of wellicht hetzelfde is als – een Microsoft Research-project met de codenaam Athena. Naar verwachting komt hier meer duidelijkheid over tijdens de onderwerpen over educatiediensten op de Microsoft Research Faculty Summit in juli van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business