Nieuws

Plattere connector en dubbele snelheid voor Thunderbolt 3

Thunderbolt 3 krijgt een plattere connector. Maar omdat dit gekoppeld is aan de Skylake-chips van Intel, die pas in 2015 verschijnen, kan het nog even duren.

Na de recente bekendmaking van de nieuwe generatie USB-connector, komt ook Thunderbolt 3 met een update. Volgens de Chineestalige website VR-Zone verdubbelt onder meer de snelheid van de technologie, die de codenaam Alpine Ridge heeft.

De precieze specificaties van de update zijn nog niet bekend. Wat we weten is dat de volgende generatie Thunderbolt nauw verbonden is met Intels Skylake-chip, die op de rol staat voor 2015. Hieronder wat je kunt verwachten:

- Verdubbeling van de snelheid: De bandbreedte gaat van 20 naar 40 Gbps.

- Schermen: Kan twee 4K-schermen aansturen over één kabel, zoals The Tech Report aangeeft.

- Ondersteuning: PCIe Gen3, USB 3.0, DisplayPort 1.2 en HDMI 2.0.

- Opladen: Apparaten tot maximaal 100 watt.

Plug
De hoogte van de plug wordt verlaagd tot slechts 3 millimeter, waar hij nu nog 4,5 millimeter is. Daardoor is hij beter geschikt voor extra platte apparaten, waaronder tablets.

Macbook-gebruikers zijn bekend met Thunderbolt vanwege de dubbele Displayport-connector. Hewlett-Packard gebruikt deze poort slechts op bepaalde apparaten, hetzelfde geldt voor Lenovo en Asus.

Toegankelijkheid
Maar de technologie is in tegenstelling tot USB niet zo toegankelijk op de meeste consumentenapparaten. Wellicht verandert dat nu de plug dunner wordt.

Neem USB 3.0 als voorbeeld. Het heeft grofweg tien jaar geduurd voor de computerindustrie om over te stappen van USB 2.0 naar 3.0 – en op veel apparaten is deze wijziging nog steeds niet doorgevoerd, simpelweg omdat het niet noodzakelijk is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business