Nieuws

Chrome-extensie haalt tekst uit afbeeldingen

Met de slimme extensie Project Naptha kan je Chromebrowser tekst kopiëren, vertalen, aanpassen en wissen in elke afbeelding op het web.

Zou het niet handig zijn als je de tekst in een afbeelding op het internet zou kunnen kopiëren, vertalen, aanpassen en zelfs wissen, zonder je browser te verlaten? Dat kan nu dankzij een handige browserextensie voor Chrome: Project Naptha.

De uitvinder, Kevin Kwok, gebruikte daarvoor een aantal verschillende OCR-algoritmes (optical character recognition), die teksteenheden, woorden en letters kunnen herkennen in zowat elke afbeelding.

Als je de extensie hebt geïnstalleerd, hoef je alleen maar met je cursor over de tekst bewegen en die te selecteren. Je kan je selectie kopiëren, wat erg handig is als je bijvoorbeeld een ingescand document doorgestuurd hebt gekregen. In onze snelle steekproefjes levert dat een aanvaardbaar resultaat op. Je kunt de geselecteerde tekst ook laten vertalen vanuit het menu onder je rechtermuisknop, maar de meest praktische functie is misschien wel dat je de tekst rechtstreeks in de afbeelding kan aanpassen.

Een aantal features zijn voorlopig nog in bèta en werken nog niet op elke afbeelding, maar het resultaat is in elk geval al veelbelovend. Kwok zegt ook bezig te zijn om het project uit te breiden naar andere browsers zoals Firefox en om ook verticale tekst herkenbaar te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business