Nieuws

Microsoft heeft Surface Mini klaar

Het lijkt erop dat Microsoft een miniversie klaar heeft van zijn Surfacetablet. De lancering zou al voor midden mei kunnen zijn.

Er duiken aanwijzingen op dat de Microsoft Surface Mini eindelijk klaar is voor lancering. Vostrostone, een bedrijf dat elektronica verkoopt via Amazon, heeft enkele foto’s van hoesjes gepost die voor de Surface Mini bestemd zouden zijn. Volgens het bedrijf worden deze vanaf 18 mei verkrijgbaar.

De foto die bij het product staat, is hoogstwaarschijnlijk niet een Surface Mini zelf, maar een Lenovo Windows-tablet, een 8 inchtablet die al een tijdje te koop is. Nochtans wordt er uitdrukkelijk vermeld dat het hoesje voor de Mini bestemd is.

Digitale pen
De geruchten over een kleinere Surface, met een scherm van 7 of 8 inch, doen al sinds vorig jaar de ronde. Rond september doken de eerste berichten op dat de lancering voor de lente van 2014 zou zijn. Volgens de laatste berichten zou deze met een digitale pen uitgeleverd worden, een echte pen, geen stylus.

[related_article id=”161452″]

Microsoft zelf sleutelt al een tijdje aan Windows om het OS gemakkelijker te kunnen gebruiken op goedkope, kleine tablets. Met Windows 8.1 Update 1 zijn ze erin geslaagd om de voetafdruk van het besturingssysteem een stuk kleiner te maken, zodat er meer ruimte is voor apps, data en bestanden. Daarenboven heeft het bedrijf aangekondigd dat Windowslicenties gratis worden voor machines met een beeldscherm kleiner dan 9 inch.

Samen met Gemini?
Naar verluidt zal de Surface Mini met een ARM-processor uitgerust worden. Als dat zo is, zou de release van de Mini kunnen samenvallen met een bètaversie van Microsofts Gemini-suite, zeg maar Office voor aanraakschermen.

Microsoft zelf wil geen commentaar geven op de berichtgeving. 

microsoftminimobielnieuwssurfacesurface minitablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals