Nieuws

Microsofts Cortana is niet geschikt voor kinderen

Microsofts virtuele assistent Cortana, die binnenkort te vinden is op Windows Phone, kan volgens de kinderbeschermingswetten van de VS niet spreken tegen kinderen jonger dan 13 jaar.

Tja, kind zijn is soms niet makkelijk. Het brengt vragen met zich mee rond problemen als groepsdruk en groeispurten, en Microsofts Cortana mag hen er niet verder mee helpen.

Microsofts stemgestuurde persoonlijke assistent valt onder de kinderbeschermingswetten in de VS, en zal daarom niet mogen “converseren” met kinderen jonger dan dertien. Als een jonger kind toch een vraag stelt aan Cortana, krijgt die de volgende boodschap: “I’m sorry, you’ll need to be a bit older before I can help you.”

[related_article id=”161452″]

Cortana, vernoemd naar de AI uit de Halo-spellen, is een virtuele persoonlijke assistent die antwoorden geeft op stemcommando’s en -vragen, informatie opzoekt, of je Windows Phone-toestel bedient. Ze probeert ook dingen te leren over jouw gedrag, waarbij ze data verzamelt en doorstuurt naar Microsofts servers. Dat laatste zorgt ervoor dat Cortana valt onder de Children’s Online Privacy Protection Act, of Coppa.

Coppa werd in het leven geroepen om de informatie die kinderen online kunnen delen zonder toestemming van hun ouders te beperken. Cortana heeft op dit moment niet de benodigde oudercontrole om te mogen opereren onder Coppa. Wel is het belangrijk om op te merken dat Cortana nu nog in bèta is; het is voorlopig onduidelijk of zo’n feature wel toegevoegd zal worden in de uiteindelijke release.

Cortana en Windows Phone 8.1 zijn voorlopig alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Het conflict met de wetgeving kwam dan ook bovendrijven in een forum van Microsoft, waar een ontwikkelaar raad vroeg om zijn jonge dochter te leren omgaan met de technologie.

Cortana weet natuurlijk alleen maar hoe oud je bent als je het haar vertelt. Het is dan ook niet duidelijk of het voldoende is om te liegen over je geboortedatum om Cortana te overtuigen tegen je te praten als je nog geen dertien bent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business