Chrome laat Firefox steeds meer achter zich

Het gebruik van Chrome als desktopbrowser blijft stijgen, Firefox daarentegen blijft achteruitgaan. Dat blijkt uit analyse van het webverkeer.

Volgens nieuwe cijfers van Net Applications heeft Chrome zijn voorsprong op Firefox in de maand april verder uitgebouwd.

De browser van Google was goed voor 17,9% van al het webverkeer dat door desktopbrowsers werd gegenereerd. Dat is een stijging van 17,5% vergeleken met maart. Firefox bleef steken op 17%, in maart was dat nog 17,2%. Vorige maand was het de eerste keer dat Chrome Firefox kon passeren.

Ook op langere termijn blijkt Chrome de wind van achteren te hebben, terwijl Firefox achteruit boert. In april vorig jaar stond Chrome op 16,3% en Firefox op 20,3%.

Eerste plaats: Internet Explorer
De eerste plaats is nog altijd voor Internet Explorer, met een marktaandeel van 57,8%. De laatste maanden schommelt het gebruik van de Microsoftbrowser nogal, maar het is nog altijd hoger dan de 55% van april vorig jaar.

De cijfers van Net Applications blijken wel een stuk af te wijken van die van andere webtrackers. Bij Statcounter bijvoorbeeld is Chrome allang een stuk groter dan Firefox en Internet Explorer. Elk van deze bedrijven gebruikt immers zijn eigen methodes en bronnen om webverkeer te analyseren.

Net Applications telt bijvoorbeeld het aantal unieke bezoekers per dag tegenover paginaweergaven en legt ook meer nadruk op bepaalde landen dan zijn concurrent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business