Microsoft brengt test uit van Office Mix

Microsoft heeft een 'klantenpreview' uitgebracht van Mix, zijn nieuwste telg uit de Officesuite. De software is een educatief verlengstuk van Powerpoint.

Microsoft heeft een testversie uitgebracht van Office Mix. Dat is een soort aanvulling van Microsoft Powerpoint die vooral, maar niet exclusief gericht is op de onderwijsmarkt. Niet iedereen kan de software al gebruiken, deze is alleen beschikbaar voor wie een uitnodiging heeft van Microsoft.

Interactieve lessen
Met Mix kun je je Powerpoint-presentaties veranderen in wat Microsoft “interactieve lessen” noemt of een “mix”. Je kunt geluids- of beeldmateriaal van jezelf toevoegen terwijl je je presentatie geeft, op slides notities maken, ondervragingen en oefenlessen toevoegen et cetera… en dit allemaal rechtstreeks in Powerpoint. Microsoft noemt de nieuwe software “een screencast, maar dan beter”. Om Mix te gebruiken heb je Office 2013 of Office 365 nodig en Mix zelf uiteraard.

[related_article id=”161452″]

Een Mix kan gebruikt worden op desktop-pc’s, laptops en tablets met Internet Explorer, Chrome, Firefox of Safari. De lessen kunnen ook bekeken worden als video’s (zonder de interactieve elementen) op Windows Phone, iPhone en Android-telefoons.

Project Athena als basis
Veel van de bijdrages aan Mix komen van Microsoft Research. Een van hun projecten (Project Athena) lijkt de basis te zijn voor de nieuwe software.

De Office Mix-ondersteuningssite geeft ook meer informatie over het programma.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business