Nieuws

Swatch betwist merknaam iWatch van Apple

De Zwitserse Swatch Group vreest voor verwarring van de term iWatch, door Apple neergelegd in verschillende landen, met zijn ISwatch-horlogelijn. Maar de Zwitsers willen de zaak niet op de spits drijven.

De grootste horlogemaker ter wereld, Swatch, wil Apples iWatch-handelsmerk laten blokkeren. Het bedrijf vreest dat consumenten het zullen verwarren met zijn eigen iSwatch-lijn horloges.

Apple heeft de term iWatch laten neerleggen in verschillende landen, waaronder Rusland, Mexico en Japan. Eerder deze maand werd dat handelsmerk geüpdatet om ook klasse 14 te omvatten, de categorie voor juwelen, horloges en klokken.

[related_article id=”158256″]

Swatch-topman Nick Hayek laat weten dat de maatregelen van zijn bedrijf inhouden dat het gebruik van iWatch onder de aandacht wordt gebracht van de autoriteiten van alle landen waar het als handelsmerk geregistreerd werd, maar dat ze niet van plan zijn de zaken op de spits te drijven.

"Het is de normale gang van zaken dat bedrijven merknamen registreren om ze te beschermen, en het is even normaal dat lopende registraties in het oog gehouden worden met respect voor gelijkaardige namen. En dat, waar nodig, zo"n registratie betwist wordt", zegt een woordvoerder van Swatch.

Swatch Group verzet zich tegen de registratie van iWatch bij patent- en handelsmerkkantoren, maar het gaat niet over tot een juridische actie die in een rechtbank behandeld wordt.

Het is belangrijk hierbij op te merken dat Apple nog geen details vrijgegeven heeft over een mogelijke iWatch: ondanks de sneldraaiende geruchtenmolen rond het project is het onzeker of en wanneer het product gelanceerd zou worden, en onder welke naam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business