Nieuws

Nieuwe Acer Aspire E-notebooks: voor ieder wat wils

Acer brengt met de nieuwe Aspire E-reeks alle mogelijkheden die je wenst in één coherente lijn. Funky kleurtjes inbegrepen.

Het is vaak makkelijk om verloren te lopen in het labyrinth van namen, cijferachtervoegsels, en bijhorende kleine opties en verschillen dat je onvermijdelijk betreedt als je een nieuwe laptop wil gaan afschaffen. Acer maakt het voor een keer eens makkelijk: in de vernieuwde E-reeks vind je zowat elke soort en stijl laptop die het bedrijf te bieden heeft.

De E-serie bestaat uit een 11-, 14- en 15-inchmodel, telkens met een aantal verschillende opties.

[related_article id=”161563″]

Tussen de E14- en E15-modellen vind je er hoogstwaarschijnlijk wel eentje die aan jouw noden tegemoetkomt. Je krijgt de keuze tussen touch of non-touch, een full HD- of HD-scherm, en een glanzend of mat scherm. Ook het RAM-geheugen (tot 16 GB), de harde schijf (tot 1 TB), de videokaart (Nvidia Geforce of AMD Radeon) en de processor (AMD of Intel Core) zijn aanpasbaar.

En tot slot kan je ook de buitenkant naar je hand zetten: het 14 inchmodel verschijnt in Pearl White en Ruby Red, het 15,6 inchmodel in Midnight Black, Titanium Silver en Garnet Red. De laptops zien er in elk geval mooi afgewerkt uit, zeker als je de prijs in het achterhoofd houdt. Volgens Acer zouden alle middelgrote modellen wel grofweg zeven uur gebruik uit de batterij moeten halen. 

Alleen in het 11,6 inchformaat wijkt Acer wat af van de eenheid in naamgeving. De kleinste notebook verschijnt in twee uitvoeringen, de E11 en de V11. Beide hebben een licht gekromde behuizing, die het merk Flowcurve noemt en die er, eerlijk is eerlijk, erg elegant en in de meer ongewone kleuren zelfs trendy uitziet.

Daarnaast zijn beide modellen fanless, wat ze stil, koel, en licht maakt en ook de batterij een langere adem zou moeten geven. De volledige behuizing is zo"n 21 mm dik, wat voor een budgetvriendelijke ultradraagbare notebook zeer redelijk is. Bij ons zijn ze in eerste instantie verkrijgbaar in zilver en rhodonite pink, maar er wordt gehint naar extra kleuropties in de toekomst.

Acer besteedde extra aandacht aan het toetsenbord, dat op volledig formaat is en dus comfortabeler werkt dan de gebruikelijke "ingekrompen" exemplaren van kleine notebooks. De harde schijf laat zich uitbreiden tot 1 TB en de RAM tot 8 GB, en de notebooks beschikken over een HD-scherm met een resolutie van 1366×768.

Dat scherm is meteen ook waar het enige verschil tussen de V11 en E11 zit: de V11 is de enige van de twee die beschikt over een touchscreen. Dat zie je in de prijs, hoewel die erg bescheiden blijft: de E11 is half juni beschikbaar vanaf 299 euro, de V11 vind je vanaf half mei, vanaf 349 euro.

De Aspire E14-reeks ligt vanaf begin juni in de winkels, met prijzen vanaf 499 euro; de E15-modellen zijn eind juni verkrijgbaar vanaf 399 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business