Nieuws

Met Oculus Rift op een echte achtbaan

Terwijl je rondraast op een echte achtbaan, kun je die rit tegelijk ook 'virtueel' in 3D beleven, met de Oculus Rift-headset.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is een toepassing voor de Oculus Rift. Na het virtueel paardrijden en de constructie waarop een mens zich een vogel kan wanen, gaat een team Engelsmannen nog een stapje verder.

Het is nu mogelijk om op een echt rollercoaster te zitten met de Oculus Rift op je hoofd, zodat het lijkt dat je virtueel op diezelfde rollercoaster zit. Al kan je de achtbaan niet zien, want je hebt een Oculus Rift voor je ogen. Maar niet getreurd, want de bril toont je een 3D-render van de achtbaan waar je op zit.

[related_article id=”160734″]

Klinkt een beetje dwaas? Misschien wel, maar natuurlijk hebben de ontwikkelaars enkele verrassende ideeën in petto, zo weet Engadget. Anders kon je immers net zo goed een hipsterbril zonder versterkte glazen op je hoofd zetten.

Tijdens het demofilmpje, dat je hieronder kan bekijken, lijkt het voor de drager van de Oculus Rift alsof de achtbaan ergens in de ruimte zweeft. In de toekomst zijn er nog wildere aanpassingen mogelijk: denk aan een virtuele cockpit van een straaljager, waarbij het lijkt alsof je midden in een luchtgevecht acrobatische manoeuvres aan het uitvoeren bent.

Zover is het nog niet, maar intussen is al één ding duidelijk. Ontwikkelaars voor de Oculus Rift zijn dolenthousiast, en we hebben het laatste gekke idee nog niet gezien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business