Surface Pro 3 met groot scherm lijkt in aantocht

Het beeldscherm van de nieuwe Surface Pro 3 zou wel eens een groeispurt gemaakt kunnen hebben. Een analist spreekt van schermen van 12 inch.

Microsoft zou op zijn evenement van 20 mei wel eens meer kunnen onthullen dan alleen een kleine Surface.

Microsoft heeft op de ondersteuningspagina van de Surface zelf een verwijzing geplaatst naar de “Surface Pro 3 camera”. Op de pagina wordt uitgelegd hoe je de camera in de Surface Pro 3  kan laten werken met de H.264-videocodec. Het bedrijf sprak later van een tikfout en verwijderde de verwijzing weer.

[related_article id=”161452″]

Twaalf inch in de pijplijn
Maar ook analisten hebben vermoedens dat een nieuwe Surface Pro er zit aan te komen. Volgens Rhoda Alexander van IHS Technology zijn er “sterke indicaties dat er producten met een 12-inchbeeldscherm in de pijplijn zitten”. De huidige Surface Pro 2 en Surface 2 hebben een scherm van 10,6 inch. Volgens Alexander is een “beperkte Amerikaanse lancering” van een grotere Surface Pro op 20 mei een “mogelijkheid”, maar geen zekerheid.

Wat de kleinere Surface betreft, verwacht Alexander een scherm van 7,5 inch.

Door zijn Surface een groter scherm te geven, wil Microsoft vooral inspelen op de noden van zakelijke gebruikers. Zij prefereren meestal grotere beeldschermen, zeker wanneer deze gebruikt worden in combinatie met een toetsenbord en muis.

Haswell, niet Atom
CNet kwam er vorige week al achter dat een nieuwe Surface Pro (al dan niet met 12-inchbeeldscherm) een geoptimaliseerde Haswell-chip van Intel zou gaan gebruiken en niet de zuinigere, maar tragere Atom.

Tot nu te zijn de Surface Pro-modellen altijd met Intel-chips uitgerust. De laatste Surface Pro 2 bijvoorbeeld gebruikt een Intel Core i5-4300u, wat ook een Haswell-chip is. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business