Nieuws

Cogito: slim horloge met batterij van een jaar

Cogito brengt twee horloges op de markt die verbinden met je smartphone, maar toch een jaar meegaan op dezelfde batterij.

Volgens onderzoek kijken we gemiddeld zo’n 150 keer per dag op onze smartphone. Die moeten we dan opvallend uit onze broekzak of handtas halen, om er demonstratief op te kijken en dan meestal terug te steken, zonder verdere interactie.

Dat kan beter: daarom bestaan er smartwatches. De meesten hebben echter een groot nadeel: de batterij gaat nauwelijks een week mee. Cogito brengt nu twee horloges uit die eigenlijk onder de noemer connected watch vallen. Het grote verschil met een smartwatch is dat al het denkwerk op je mobiele telefoon plaatsvindt. De horloges van Cogito moeten maar liefst een jaar lang meegaan op de lading van een knoopbatterij.

[related_article id=”158662″]

Er verschijnen in eerste instantie twee modellen: de Pop en de Classic. Beide zijn voorzien van klassieke wijzers, maar waar normaal de wijzerplaat zit tonen ze meldingen afkomstig van je telefoon. Zo zie je wanneer er een telefoongesprek binnenkomt wie er belt, kan je nakijken hoeveel e-mails je nog moet lezen, en blijf je ook op de hoogte van de batterijduur van je smartphone.

De Pop is de sportieve variant en is meteen ook het goedkoopst: 99,95 euro. De horloge is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en is vooral op een jonger publiek gericht. De Classic kost 149,95 euro en heeft een elegantere look met een bezel van gepolijst aluminium. Bovendien toont hij meldingen via een lcd-scherm. 

Beide horloges verbind je via een app die zowel voor iOS als Android verkrijgbaar is. De verbinding breng je tot stand via Bluetooth 4.0. Dat impliceert dat alleen telefoons met Android 4.3 of hoger, en iPhones vanaf de 4S, compatibel zijn. De twee uurwerken zijn waterdicht tot op honderd meter.

Beide zijn voorzien van knoppen waarmee je de multimediafuncties van je smartphone kan bedienen. Denk aan voort- en terugspoelen bij muziek, maar ook het activeren van de camera voor selfies waar je arm niet uitgestrekt opstaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business