Nieuws

Samsungs amoledtablets komen eraan

Je kunt nooit genoeg tablets hebben, vinden ze bij Samsung. Dus kondigt het bedrijf er volgende maand nog twee nieuwe aan, ditmaal met een amoledscherm.

Binnen iets minder dan een maand organiseert Samsung een groot evenement in Madison Square Garden in New York. Dat krijgt de slogan Tab into color mee, en het lijkt niet over de kleur van de behuizing te gaan.

Volgens de krant Korean Times zal de technologiegigant twee nieuwe tablets onthullen, één van 8,4 en één van 10,5 inch. Samsung heeft intussen al bijna meer tablets op de markt dan er insecten op de aarde zijn, maar toch lijken deze toestellen uitzonderlijk.

[related_article id=”158256″]

Volgens de krant krijgen ze immers een amoledscherm. We vermoedden al enkele weken dat Samsung met iets dergelijks op de proppen zou komen, maar het nieuws vandaag is de eerste officiële bevestiging van die vermoedens. Op gedetailllerde specificaties van de tablets is het nog even wachten, maar we weten al wel dat ze vingerafdrukken zullen herkennen. De resolutie van de schermen zou 2560×1600 pixels bedragen. In 2012 probeerde Samsung de wereld al van z’n sokken te slaan met een 7,7-inch amoledtablet maar die werd toen op lauw enthousiasme onthaald.

De introductie van de nieuwe tablets past in het plan van Samsung om in 2015 Apple als tabletkoning van de troon te stoten. Momenteel heeft Apple een marktaandeel van 28,9 procent, met Samsung op een tweede plaats met 22,6 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business