Nieuws

Rubiks kubus gevierd in Google Doodle

De bekende hersenkraker bestaat 40 jaar en wordt gevierd met een Google Doodle. Tijd om er digitaal mee aan de slag te gaan.

Haast iedereen moet wel de Rubikskubus kennen. De wereldberoemde kubus met allerlei gekleurde vlakken kan je in verschillende richtingen draaien. Doel is om een kubus te krijgen waarbij elk vlak één volledige kleur heeft. Moeilijker dan je verwacht, zeker omdat je in deze digitale versie van Google niet kan vals spelen door de stickertjes te verplaatsen.

Gelukkig kan je bij deze digitale variant geen RSI krijgen, wat bij veelvuldig gebruik van een echte Rubikskubus kan het wel voorkomen. Het wordt ook wel eens kubusduim of muisarm genoemd. Wij gingen er digitaal mee aan de slag, maar na 200 stappen hebben we de pijp aan Maarten gegeven. Voor wie hem toch wil oplossen hebben we deze tip van Wikipedia:

De overzichtelijkste methode is laag voor laag: eerst wordt één vlak compleet gemaakt, waarbij de 12 aangrenzende zijvlakjes in kleur moeten overeenkomen met de middenvlakjes van de vier aangrenzende grote vlakken. De tweede stap is de vier randblokjes van de middelste laag op hun plaats te zetten. Tenslotte wordt de derde laag compleet gemaakt. Met deze methode is de puzzel binnen enkele minuten op te lossen en voor liefhebbers lukt het met deze methode onder de anderhalve minuut. Met gebruik van minder overzichtelijke methoden, die echter minder draaiingen vereisen, lukt het geoefenden binnen een halve minuut.

[related_article id=”160734″]

Interesse om het wereldrecord te breken? Neem dan zeker een kijkje naar deze mannen voordat je denkt kans te maken:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business