Nieuws

De nieuwste functietitels in IT

Met de constante veranderingen in de IT-markt duiken er ook steeds nieuwe functietitels op. Staat jouw toekomstige functietitel misschien op deze lijst?

De job met het meeste potentieel is misschien die waar je nog nooit van gehoord had. Ken je de volgende acht functiebenamingen?

Augmented reality designer
Augmented reality is matuur genoeg als technologie om ook in bedrijven gebruikt te worden, bijvoorbeeld om nieuwe werknemers op te leiden. Bedrijven beginnen dan ook te zoeken naar personen die ervaring hebben met augmented reality.

IoT-architect
Het Internet of Things komt in een stroomversnelling terecht. Bedrijven hebben mensen nodig die tools kunnen ontwerpen, onderhouden en verbeteren om het potentieel van IoT ten volle te gebruiken.

Marketingtechnoloog
Er is een explosie aan de gang van software voor marketingprofessionals. Iemand moet verzekeren dat die technologie overeenkomt met de strategie van het marketingdepartement.

Agile projectmanager
Een derde van de organisaties die aan softwareontwikkeling doen, gebruikt daarvoor een agile aanpak, blijkt uit cijfers van IDC. Organisaties die dat nog niet doen, zoeken ervaren projectmanagers die de aanpak kunnen introduceren.

Node.js/Scala-ontwikkelaar
Node.js en Scala zijn twee technologieën die sterk in zwang zijn. Node gebruikt Javascript aan de serverkant en Scala wordt door sommige bedrijven geïntroduceerd ter vervanging van Java omdat het functioneel programmeren eenvoudiger maakt.

Responsive-webdesigner
Responsive webdesign is populair geworden samen met de opkomst van smartphones en tablets: met de aanpak ontwikkelt u websites die op elk apparaat, van klein tot groot, eenvoudig te bekijken en te navigeren zijn.

Devops engineer/manager
In de devopsfilosofie werken operations en ontwikkelaars met elkaar samen. Hoe complexer enterpriseomgevingen worden, hoe meer organisaties zoeken naar personen die ervaring hebben in zowel softwareontwikkeling als systems engineering.

Chief analytics/data/science officer
Datawetenschappers bestaan al even, maar nu verschijnt dat soort posities ook in de managementlaag. Organisaties hebben leiders nodig die het belang van gegevens begrijpen.

In samenwerking met Smartbiz.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business