Twitter ziet af van overname Soundcloud

Een overname van Soundcloud zou Twitter directe toegang geven tot de muziekindustrie, maar de prijs zou ook behoorlijk stevig kunnen uitpakken. Volgens sommige bronnen gaat de koop dan ook niet door.

Microblogdienst Twitter zou verregaande interesse hebben om het muziekplatform Soundcloud over te nemen. Volgens de webiste Recode “overweegt” Twitter een deal om het Berlijnse bedrijf in te lijven.

Soundcloud wordt vaak omschreven als “de YouTube van de audio”. Iedereen (dj’s, amateur-muzikanten, professionele bands…) kan op de site liedjes en audiofragmenten uploaden en delen met anderen.

Grote stap
Indien de koop doorgaat, zou dat een grote stap zijn voor Twitter. De aandelenprijs van het bedrijf staat de laatste tijd onder zware druk, omdat investeerders vrezen dat het niet snel genoeg groeit. Na de beursintroductie in november vorig jaar (met 26 dollar per aandeel) schoot Twitter snel naar ruim 74 dollar. Sindsdien ging het echter langzaam weer bergaf. Op dit moment wordt het papier voor ongeveer 32 dollar verhandeld.

Twitter aast op muziekindustrie
Er zijn twee duidelijke redenen waarom Twitter een bedrijf als Soundcloud zou willen overnemen. De eerste is dat het bedrijf al veel langer de banden met de muziekindustrie wil aanhalen. De meeste pogingen daarvoor zijn tot nog toe geflopt. Onder meer de eigen #Music-app was een complete mislukking. De tweede is dat Soundcloud wereldwijd zo’n 250 miljoen gebruikers heeft, wat voor Twitter een mooie hefboom op verdere groei zou kunnen betekenen.

Maar een overname zou niet goedkoop zijn. Vorig jaar haalde Soundcloud zowat zestig miljoen dollar aan kapitaal op. Daarmee werd het bedrijf op goed 700 miljoen dollar gewaardeerd. De grootste overname die Twitter tot nu deed, was die van het reclamenetwerk Mopub voor 350 miljoen dollar.

Overname afgesprongen
Het Duitse blad Der Spiegel rapporteert dan ook dat de koop, ondanks de initiële interesse, voorlopig niet zou doorgaan. Dat melden zijn "bronnen met kennis van het dossier". Waarom de deal precies in het water valt, meldt het magazine niet, maar vermoedelijk zou een te stevige overnameprijs daar dus wel iets mee te maken kunnen hebben.

Zowel Twitter als Soundcloud wil "niet reageren op geruchten". 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business