Samsung werkt aan betere versie Galaxy S5

Samsung werkt naar verluidt aan de Galaxy S5 Prime, een verbeterde versie van zijn huidige vlaggenschipsmartphone. Wat kunnen we verwachten?

Samsung werkt aan een betere versie van zijn vlaggenschipsmartphone, de Galaxy S5

De geruchtenmolen rond de Galaxy S5 Prime draait al enkele weken op volle toeren, maar voorlopig houdt Samsung zelf de lippen nog stijf op elkaar. Toch lijkt alles er op te wijzen dat de verbeterde versie van het vlaggenschiptoestel er inderdaad aankomt. Wat kunnen we verwachten?


Lees ook: Review Samsung Galaxy S5: pure efficiëntie

[related_article id=”161563″]


Oorspronkelijk zag het er naar uit dat de S5 Prime alleen voor Azië bedoeld was, maar de befaamde telecomlekker @evleaks liet recent weten dat het toestel ook in de rest van de wereld zal verschijnen. In Europa zal de Galaxy S5 Prime draaien op de nieuwe Snapdragon 805-processor die Qualcomm eerder dit jaar heeft aangekondigd. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB.

Verder wordt het toestel van een een 5,2 inch QHD-scherm voorzien, met een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels. Het plastic zou plaats maken voor een metalen afwerking en de smartphone zal op het voorlopig nog onaangekondigde Android 4.4.3 KitKat draaien. Samsung lijkt te zullen kiezen voor een 16 megapixelcamera achteraan en 2 megapixelcamera vooraan.

De S5 Prime zal naar verluidt downloadsnelheden tot 225 megabits per seconde ondersteunen. Dat meldt ZDNet Korea op basis van bronnen die bekend zouden zijn met de plannen van Samsung. Momenteel is de maximale snelheid van LTE 75 Mbps en 150 Mbps via LTE-Advanced. Vermoedelijk zal de snellere downloadsnelheid wel alleen in Korea beschikbaar zijn.

Volgens de huidige geruchten zal de Samsung Galaxy S5 Prime in juni worden gelanceerd in de kleuren wit, zwart, blauw en goud. In Azië zou er ook een roze versie op de markt verschijnen. Over een prijs is momenteel nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business