Nieuws

Microsofts cloudaanpak zal IT-banen kosten

Nu Microsoft meer en meer platforms, databases en tools naar zijn publieke cloud verplaatst, kunnen de rollen in enterprise-IT snel veranderen.

Microsoft is volop bezig met zijn verschuiving naar de cloud. Dit zal ook een impact hebben op de banen van mensen die met enterprise-Microsoftsystemen werken.

Wie de clouds van Amazon, Google en IBM inzet, gebruikt immers een nieuw systeem, terwijl een gebruiker van Microsofts cloud doorgaans een bestaand enterprisesysteem naar de cloud migreert.

[related_article id=”161452″]

Migreert u naar Microsoft Azure, dan zal de manier waarop je Microsoft-technologie gebruikt zeker veranderen, zowel in de cloud als op de vloer. Je zult waarschijnlijk minder databasebeheerders nodig hebben voor je SQL-servers. In het algemeen heb je minder personen nodig om Microsoftservers te beheren, aangezien hun evenknieën in de cloud zonder je beheer blijven draaien. De benodigde vaardigheden blijven wel grotendeels hetzelfde.

Cloudaanbod leren kennen
Sommige jobs zullen verdwijnen. Draait jouw job rond Microsoft-technologie, zorg dan dat je hun cloudaanbod zo snel mogelijk kent en verzeker je ervan dat jouw bazen dat weten. Ben je een IT-manager, dan moet je goed op voorhand de veranderingen in IT-rollen en -posities voorbereiden.

Zorg dat het pad van de huidige naar de uiteindelijke toestand niet te bruusk is. Er zullen veranderingen in processen, rollen en verantwoordelijkheden gebeuren, en zelfs ontslagen vallen. Verzacht de pijn waar mogelijk.

In samenwerking met Smartbiz.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business