Nieuws

Amsterdam Arena krijgt grootste open wifinetwerk

De Chinese telecomgigant Huawei wordt de nieuwe sponsor van Nederlands voetbalkampioen Ajax. Een leuk aspect van de deal is dat er in het stadion gratis wifi voor de toeschouwers wordt aangelegd.

Huawei heeft een vijfjarig contract getekend als zakenpartner van de Amsterdamse voetbalclub en zijn stadion. Als onderdeel van de overeenkomst met Ajax zal de Chinese specialist in draadloze technologie de grootste open wifi-infrastructuur van Nederland aanleggen in de Amsterdam Arena.

Bezoekers kunnen daar tijdens wedstrijden gratis gebruik van maken. Dat geldt dan vooralsnog voor de matches van Ajax. Of er ook bij de wedstrijden van het Nederlands elftal gratis wifi zal zijn wordt nog niet gezegd; evenmin voor de concerten en andere evenementen die er in het stadion plaatsvinden.

Naar verwachting vindt de wifi-aftrap begin 2015 plaats, dus halverwege het volgend seizoen en wanneer we het WK allang weer vergeten zijn. Voetbalfans krijgen de kans om hun mooie momenten in het stadion te delen met de buitenwereld, maar het geeft Ajax en de Arena ook de mogelijkheid om bezoekers van nieuws en andere informatie te voorzien. Toch weer een geheel nieuwe betekenis van het begrip crowdsurfen.

Tot slot krijgt het stadion led-reclameborden waarop de naam van de geldschieter misschien wel te zien zal zijn. Weet je niet meer goed waar je Huawei ook alweer van kent, dan helpen we je een handje: van de veelgelezen preview die ZDNet onlangs schreef over de Ascend P7. Een volledige review van deze smartphone, het nieuwste vlaggenschip van Huawei, publiceren we binnen enkele dagen.

(Foto"s: devy en Menno Olgers)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business