Nieuws

Een computer kan ook rond zijn

Zotac introduceert een mini-pc met een wel heel opmerkelijk uiterlijk.

De desktop-pc is meestal niet het meest interessant vormgegeven voorwerp op of onder je bureau. Een computer associëren we met een rechthoek, al dan niet met afgeronde randen. Maar de fabrikant Zotac toont aan dat het ook anders kan.

Zotac is een minder bekende fabrikant van grafische kaarten en moederborden en mini-pc’s, en brengt met de Zbox Sphere OI520 een opmerkelijke nieuwe barebones-mini-pc op de markt. Zoals de naam al suggereert krijgt het toestel een interessanter uiterlijk dan we gewend zijn.

De Zbox is een grote bol met een rechthoekige achterkant. Een volledige bol was misschien mooier geweest, maar daar staat dan weer tegenover dat niemand zijn pc wil zien wegrollen. De bovenkant van de bol is verwijderbaar om aan de binnenkant te geraken.

Binnenin is de Zbox uitgerust met een Intel Core i5 4200U Haswell-processor. Een afzonderlijke grafische kaart is niet voorzien, maar de minicomputer maakt gebruik van Intels geïntegreerde HD Graphics 4400. De Plus-versie van de ronde computer is uitgerust met 4 GB DDR3 RAM-geheugen en een harde schijf van 500 GB. Natuurlijk is het ook mogelijk om een basisversie te kopen en zelf ingewanden toe te voegen. De Zbox kan overweg met 2,5 SATA-inchschijven en tot 16 GB aan RAM.

Wat aansluitingen betreft is het toestel van Zotac goed uitgerust: achteraan vind je vier USB 3.1-aansluitingen, twee USB 2.0-poorten, een geheugenkaartlezer, een ethernetpoort, HDMI en tot slot een Displayport. Draadloos kreeg de Zbox bluetooth 4.0 mee, en wifi is ingebouwd.

Een barebones-computer is meer een startset dan een volledig desktoppakket. Dus randapparatuur zoals toetsenbord, muis en scherm moet je zelf voorzien. Afhankelijk van de versie kost de Zbox 300 tot 400 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business