Nieuws

Nieuwe topsmartphone Lenovo vroegtijdig onthuld

Lenovo introduceert binnenkort een nieuw vlaggenschip met een krachtige motor, een groot scherm en vooral een immense batterij.

Een medewerker van Lenovo is stout geweest. Het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant is nog niet aangekondigd, maar een aanwezige op een intern event lekte al specificaties en foto’s van de smartphone. Goed voor ons, want nu weten we dat de Vibe Z2 Pro er eentje wordt om naar uit te kijken.

Lenovo’s huidige vlaggenschip, de Vibe Z, heeft een plastic behuizing, maar op die notie borduurt het bedrijf gelukkig niet voort. De Vibe Z2 wordt voorzien van een 7,7 millimeter dikke metalen behuizing die NFC toelaat. Het scherm is niet min: 6 inch, met op het eerste zicht erg dunne randen.

[related_article id=”161563″]

Onder dat scherm bevindt zich een Qualcomm 2,5 GHz Snapdragon 801 CPU en een immense 4000 mAh-batterij. De hoofdcamera lijkt 16 megapixels te tellen en is voorzien van een dual-ledflits. De Vibe Z2 Pro krijgt zeker een dualsimversie en ook LTE (4G) is ondersteund. Goedgeplaatste bronnen vertellen aan Engadget dat de gelekte informatie betrouwbaar is.

Het ziet ernaar uit dat een officiële lancering van het nieuwe vlaggenschip niet meer ver af is. Het event belooft interessant te worden, aangezien het er naar uitziet dat Lenovo het mobiele submerk Vibe meer in de kijker wil zetten.

Veel Lenovotelefoons zien we niet in onze contreien, maar dankzij de Aziatische markt is Lenovo een van de grootste smartphonefabrikanten ter wereld. Met de overname van Motorola kan het bedrijf de wereldwijde markt aanboren en de kans dat het ook zijn eigen telefoons in Europa en de VS zal pushen is groot.

Helemaal zeker is niets, maar we zouden er niet van verschieten mocht de Lenovo Vibe Z2 Pro in de nabije toekomst in België en Nederland te verkrijgen zijn.

4000 mahchinachinese smartphonelenovomobielmotorolanieuwsprosnapdragon 801vibevibe z2vibe z2 provlaggenschipz2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals