Nieuws

Je foto’s snel bewerken met Photosun

Of je nu een reeks foto's van snelle retouches wilt voorzien of je wilt die creatief bewerken: Photosun heeft zowat alles aan boord. Voor wie niet te veeleisend is.

Heb je een stapel foto’s die al maanden op enkele retouches of creatieve bewerkingen liggen te wachten, maar is Windows Paint net te licht bevonden en heb je geen zin tijd of geld te besteden aan een Photoshop? Dan is Photosun misschien wel een uitweg.

Voor alle duidelijkheid: Photosun mist ongeveer alle geavanceerde opties die je in een krachtpatser als Photoshop terugvindt, maar je kunt er wel voor alle basisbewerkingen terecht. Bovendien is het programma erg toegankelijk en oogt de grijs-zwarte interface best uitnodigend.

[download_file]

[related_article id=”160534″]

Een foto bijknippen, herschalen, rechttrekken of roteren is alvast geen probleem. Maar ook rode oogjes verwijderen of helderheid, contrast en kleurwerking optimaliseren zijn mogelijk, net zoals het toevoegen van eigen tekst.

Photosun voorziet bovendien in een aantal leuke effecten, verdeeld in drie categorieën: Standart (sic), Frames en Collage. Elke categorie bevat telkens negen effecten. Bij Standart vind je effecten als zwart-wit, sepia, vignette en matte. Zoals de naam al suggereert vind je in de categorie Frames een reeks fotokaders verzameld, met namen als Wood, Classic, Silver, Gold en Old. Bij Collage ten slotte kun je een thema als Nature, Romantic en DVD Cover uitkiezen, waarna je foto automatisch van een bijpassende achtergrond wordt voorzien.

Ook leuk: Photosun heeft een eigen diashow met (alweer) negen verschillende thema’s. En voor wie tijdens de presentatie ook wat ten gehore wil brengen, negen muziekstijlen. Hoewel, bij deze laatste is het tevens mogelijk eigen muziek toe te voegen. We vermelden nog dat je de bewerkte foto’s vanuit Photosun rechtstreeks kunt doormailen en op Facebook posten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business