Na weken uit de Windows Store verdwenen te zijn kunnen Windows Phone-gebruikers de populaire chatapplicatie WhatsApp eindelijk weer installeren.

Advertentie

Het duurde lang genoeg. De populaire chatapplicatie WhatsApp was al weken niet meer beschikbaar in de Windows Store, maar nu keert de dienst eindelijk terug naar Windows Phones.

WhatsApp werd vorige maand uit de Windows Store gehaald omdat de applicatie te kampen zou hebben met technische problemen. Communicatie over het probleem bleef beperkt, gebruikers moesten genoegen nemen met de mededeling dat WhatsApp opnieuw beschikbaar zou zijn wanneer het probleem verholpen was.

Wie de chatdienst, die onlangs door Facebook werd overgenomen, op z’n toestel had staan ondervond geen problemen. De app bleef verder werken, maar wie een nieuw toestel aankocht of om een andere reden de software niet langer op z’n telefoon had staan, kon WhatsApp niet langer via de Store bemachtigen.

Nu is het probleem dus opgelost. WhatsApp is terug, en beter dan ooit. De app, die intussen meer dan een half miljard actieve gebruikers telt, heeft enkele verbeteringen en extra functies gekregen, zoals Privacy Controls voor wie vervelende contacten heeft waarmee hij niet wil chatten. WhatsApp werkt op Windows Phone 8 en 8.1.

De app is uiteraard nog steeds compatibel voor alle andere toestellen zoals Android, iPhone en BlackBerry.

Advertentie