Nieuws

Geen Windows 8.1 Start-menu vóór 2015

Het ziet ernaar uit dat Microsofts nieuwe mini-Startmenu voor Windows 8.x geen onderdeel zal worden van Windows 8.1 Update 2, zoals eerst gezegd was. Een release in 2015 lijkt nu veel waarschijnlijker.

Volgens een aantal bronnen zal het nieuwe Startmenu toch geen onderdeel worden van Windows 8.1 Update 2.

Microsoft was van plan om in de tweede update voor Windows 8.1 een nieuw mini-Start-menu te lanceren. Windows 8.1 Update 2 zal naar alle waarschijnlijkheid arriveren in augustus dit jaar.

[related_article id=”161452″]

Nu lijkt het erop dat Microsofts besturingssysteem-groep besloten heeft om de lancering van het nieuwe Startmenu uit te stellen tot Threshold, de volgende grote release van Windows. Threshold, dat mogelijk nog een naamsverandering zal ondergaan naar Windows 9, wordt verwacht in april 2015. Of dit uitstel te wijten is aan een vertraging in de ontwikkeling van de nieuwe functie, of aan meer strategische overwegingen, is niet duidelijk.

Microsoft is in elk geval nog steeds volop bezig met zijn pogingen om Windows 8.x aan te passen aan iedereen die nog met muis en toetsenbord werkt, en aan wie gewend was aan de oudere versies van het OS. Die strategie is niet veranderd.

Het nieuwe Start-menu zal niet hetzelfde worden als dat van Windows Xp/Vista/7; het zal bekende elementen bevatten, maar ook integreren in het Metro-opstartscherm.

Begin April liet Terry Myerson, die de eengemaakte besturingssystemen-groep leidt, een mock-up zien van het nieuwe Start-menu op Microsofts Build-conferentie. Daarbij benadrukte hij dat Micorosoft het menu zal terugbrengen naar Windows in de "volgende versie" van het OS. Hij specificeerde daarbij niet of het refereerde aan Windows 8.1 Update of aan Threshold. Aan de hand van lekken later in april leek het erop dat men van plan was het Start-menu toe te voegen in Update 2.

Myerson liet begin april ook een nieuwe mogelijkheid zien om Windows Store-apps te laten draaien in vensters op de desktop. Hoewel hierbij al vanaf het begin gefluisterd wordt dat het onderdeel zal worden van Threshold, en niet van Update 2.

Wat zal er dan wel te zien zijn in Windows 8.1 Update 2? Zullen er wijzigingen gebeuren aan de interface of zal de nadruk liggen op verbeteringen onder de motorkap? Op dit moment is niets zeker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business