Nieuws

HTC komt met plastic versie van vlaggenschip One

HTC kondigt de One E8 aan, een budgetvriendelijke versie van de M8 met vrijwel identieke specificaties.

HTC kondigt een nieuwe variatie op het vlaggenschip One aan. Na de M8 en de Mini is het de beurt aan de HTC One E8.

Het grootste verschil tussen de E8 en de M8 zit aan de buitenzijde. De premium behuizing van de M8 wordt vervangen door een versie van policarbonaat. Die zal beschikbaar zijn in vier kleuren: wit, zwart, rood en blauw. Verder heeft de E8 bijna dezelfde specificaties als de M8.

[related_article id=”161563″]

Allebei hebben ze dus een full HD 5 inchscherm met Gorilla Glass 3. Dezelfde Qualcomm 2,3 GHz Quadcore Ssnapdragon 801 klopt in het hart van de Android KitKat-telefoons en ook de 2 GB RAM blijft gelijk. Er bestaat geen 32 GB-versie van de E8, de smartphone is enkel met 16 GB intern geheugen beschikbaar. Maar net zoals bij zijn broertje is dat uitbreidbaar met een microSD-kaart.

De E8 zegt wel vaarwel aan de 4 megapixel Ultrapixel-camera in het voordeel van een conventioneel 13 megapixelexemplaar. Of dat jammer is, blijft afwachten, de Ultrapixel-camera was één van de minpunten van de M8. Ook de leuke snufjes van de M8, zoals het Boomsound-geluid en de Motion Launch-gebarencontrole, blijven behouden

HTC stelt dat de One E8 deze maand nog beschikbaar zal zijn in ‘geselecteerde’ markten. Of ook wij daartoe zullen behoren blijft afwachten. Ook over de prijs bestaat nog geen zekerheid, al suggereert Engadget dat het toestel omgerekend ongeveer 330 euro zal kosten. Als die prijs klopt, wordt het toestel stevige concurrentie voor alle andere vlaggenschepen, inclusief de M8. De extra 300 euro die een volwaardig vlaggenschip kost geeft je, gezien de vrijwel identieke ingewanden, immers enkel een premium behuizing extra, en in het geval van de Galaxy S5 zelfs dat niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business