Sony neemt afscheid van Playstation Portable

Na tien jaar stopt Sony de productie van zijn draagbare spelconsole. Er werden ruim 76 miljoen exemplaren van verkocht.

Het einde van een tijdperk. Zo kan je het nieuws dat Sony stopt met de productie van de Playstation Portable wel omschrijven. Sinds januari al worden er geen nieuwe exemplaren meer naar de VS verscheept, Japan volgt deze maand en Europa later dit jaar.

Japanse eigenaars van een PSP krijgen kortingen en gratis downloads als ze overschakelen op de nieuwere Playstation Vita. Of die actie ook in andere landen zal doorgaan, is nog niet bekend.

Aandacht gaat naar Vita
In de tien jaar dat hij op de markt was, zijn er heel wat uitvoeringen van de PSP geweest. Maar nu Sony zich vooral lijkt te concentreren op de Vita, is de aandacht van het Japanse bedrijf voor zijn eerste handheld op.

[related_article id=”160734″]

De machine kwam in december 2004 op de markt en moest de strijd aangaan met de DS-console van Nintendo. De laatste jaren ging dat steeds minder goed, want de verkoopcijfers daalden. Volgens het persbureau AP zijn er tot 2012 zowat 76 miljoen stuks van de PSP verkocht. Recentere cijfers zijn niet voorhanden.

Concurrentie van smartphones
In zijn laatste boekjaar leed Sony 1,3 miljard dollar verlies. De verwachting is dat het bedrijf ook dit jaar met rode cijfers zal afsluiten.

Ook Nintendo heeft het trouwens niet gemakkelijk om het publiek warm te houden voor de DS. De markt voor draagbare spelcomputers lijdt onder de zware concurrentie van de multifunctionele smartphones.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business