Nieuws

Broadwell Y is Intels efficiëntste processor ooit

Intel onthult de 14nm Core M-processor, een krachtige maar zuinige chip gericht op tablets en hybride toestellen.

Intel haalt op Computex het doek van zijn nieuwste processor. De Core M, codenaam Broadwell Y, is een 14 nanometerprocessor ontwikkeld voor hybride toestellen en high-end tablets. Het bedrijf maakt nog maar net de overstap van 22 nanometer. De nieuwe processor heeft bijgevolg kleinere transistors en circuits, wat de hele chip niet alleen kleiner maakt maar nog tal van andere voordelen met zich meebrengt.

Intel stelt dat de Core M de efficiëntste processor is die het bedrijf ooit gebouwd heeft. De chip wordt niet al te warm, waardoor extra koeling niet vereist is. Dat maakt de processor stil maar hij is ook licht en erg dun.

Wat al die voordelen inhouden zien we concreet in de Llama Mountain: een referentieontwerp van een hybride laptop voorzien van de splinternieuwe Core M. Llama Mountain heeft een 12,5-inchscherm en is slechts 7,2 mm dik, dunner dan de iPad Air.

Intel verwacht dat de meerderheid van de ontwerpen voorzien van de Core M het Llama Mountain-design zullen volgen, in die zin dat ze geen ventilator nodig hebben en flinterdun zullen zijn, ondanks sterke prestaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business