Google maakt Chrome veiliger en sneller met 64bit-versie

Google heeft een 64bit-versie van Chrome uitgebracht. Die maakt de browser naar eigen zeggen veiliger, stabieler en sneller.

Google heeft een 64bit-versie van Chrome uitgebracht voor Windows 7 en Windows 8. Het gaat voorlopig nog om een vroege Canary-build en een versie voor ontwikkelaars. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe versie langs de normale weg naar eindgebruikers zal worden uitgerold.

De 64bit-versie moet er volgens Google voor zorgen dat Chrome veiliger, stabieler en sneller werkt op systemen met een 64bit-processor. Tot nu waren gebruikers genoodzaakt om de 32bit-versie van de browser te gebruiken, die niet is geoptimaliseerd voor zulke systemen.

[related_article id=”158901″]

De nieuwe versie zou een snelheidswinst van ongeveer 25 procent moeten opleveren op 64bit-systemen, in het bijzonder voor de verwerking van grafische content. Een snelle benchmarktest met SunSpider 1.0.2 en Octane 2 lijkt dit alvast te bevestigen. De snelheidswinst kan worden gerealiseerd doordat de browser nu toegang heeft tot de 64bit-instructieset.

Naast snelheid zou de 64bit-versie ook op veiligheid moeten vooruitgaan, onder meer omdat er op Windows 8 een verbeterde versie van Address Space Layout Randomization kan worden toegepast. Daarnaast is de browser nu ook beter bestand tegen aanvalstechnieken als JIT spraying. Ten slotte moet de 64bit-versie Chrome ook stabieler laten draaien op 64bit-systemen. De browser zou nog maar half zo vaak crashen als gevolg van problemen tijdens het renderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business