Nieuws

Nieuwe CyanogenMod is beschikbaar

Er is een nieuwe versie van Cyanogenmod beschikbaar, die Android KitKat toegankelijk maakt voor meer gebruikers.

De ontwikkelaars achter de custom firmware Cyanogenmod (CM) hebben hun recentste stabiele versie van de software beschikbaar gemaakt. CM is een gemodificeerde versie van Android, die de naam heeft beter te zijn omwille van allerhande extra functies en het ontbreken van zogenaamde bloatware: apps van de fabrikant die je niet nodig hebt maar ook niet kan verwijderen.

Wie Cyanogenmod op z’n smartphone installeert, hoeft niet langer te wachten om updates naar de nieuwste versie van Android van de fabrikant zelf. De nieuwste versie van CM ondersteunt vijftig toestellen en kan gratis door iedereen gedownload worden via de officiële website.

[related_article id=”158901″]

CM M7 is gebaseerd op Android 4.4.2 KitKat maar krijgt een aantal leuke nieuwe functies mee die ontbreken bij de gewone Android. Zo kan je het uiterlijk van je telefoon verregaand aanpassen, maar ook onder de motorkap zitten er wijzigingen tegenover KitKat.

De mod werkt bijvoorbeeld met toestellen die slechts 512 MB RAM bezitten, of zelfs minder. De ondersteuning voor die zwak uitgeruste toestellen is met CM M7 verbeterd. Ook de ingebouwde ondersteuning voor videobestanden is een stuk uitgebreider.

Intussen werkt ook Google verder aan nieuwe versies van Android. Android 4.4.3 zal naar verluidt zijn intrede maken ergens volgende maand. In tussentijd heeft Google de brondcode van de update al vrijgegeven, zodat ontwikkelaars zoals het team achter Cyanogenmod er al mee aan de slag kunnen. Wanneer CM M8 verschijnt ergens volgende maand zal die ook al meteen op versie 4.4.3 gebaseerd zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business