Nieuws

Evernote weert DDOS-aanval af

Veel gebruikers raakten dinsdag niet meer op de populaire notitiesite Evernote. Volgens het bedrijf ging het om een DDOS-aanval.

Evernote is gisteren het slachtoffer geworden van een grote DDOS-aanval (Distributed Denial of Service). Zowat 100 miljoen gebruikers konden niet meer aan hun notities en knipsels.

Het bedrijf liet op Twitter weten dat het moeilijkheden ondervond met zijn netwerkverkeer en dat het werkte aan een oplossing. Een uurtje later volgde het bericht dat het om een DDOS-aanval ging.

Volgens Evernote begon de aanval rond 2.25 uur Pacific Time (17.25 uur onze tijd). Goed vier uur later had het bedrijf de situatie onder controle. 

[related_article id=”161920″]

Onbereikbaar maken
Bij dit soort aanvallen sturen hackers enorme hoeveelheden data naar de servers van het bedrijf dat ze aanvallen. Doordat ze de hoeveelheid verkeer uiteindelijk niet meer aankunnen, wordt de dienst voor alle gebruikers onbereikbaar. Data worden bij een DDOS-aanval in regel niet gestolen, ook Evernote heeft al bevestigd dat dat niet gebeurd is.

Het is niet de eerste keer dat Evernote in het vizier van hackers komt. Vorige jaar konden er data van gebruikers gestolen worden van de servers van het bedrijf. Daarbij zou echter geen financiële of gevoelige informatie betrokken zijn geweest. Desondanks raadde Evernote al zijn gebruikers toen aan om hun wachtwoord te veranderen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business