Nieuws

Huawei heeft 5.500 man nodig in Europa

Na teleurstellende resultaten en beschuldigingen van spionage verlegt Huawei de focus van Amerika naar Europa. Daarom wil de Chinese telecomgigant de komende vijf jaar 5.500 extra personeelsleden aannemen in deze regio.

Huawei Technologies wil het personeelsbestand in Europa uitbreiden met 5.500 extra medewerkers in de komende vijf jaar. Daarnaast wil het ook zijn onderzoeks- en ontwikkelingsteam (R&D) binnen drie jaar verdubbelen naar 1.700 personen.

De Chinese netwerkgigant wil zijn personeelsbestand in deze regio flink vergroten zodat het de strijd aan kan met concurrenten als Alcatel-Lucent en Ericsson. Daarnaast zijn de extra medewerkers nodig om tegemoet te komen aan de toenemende vraag in Europa. In 2013 doorbraken de verkopen op het continent de grens van 3,4 miljard dollar, dat zegt William Xu van Huawei in een interview met Bloomberg.

Het bedrijf met het hoofdkantoor in Shenzhen heeft momenteel 7.700 medewerkers in dienst in het Europese gebied. Dat is ongeveer vijf procent van het wereldwijde personeelsbestand, dat vorig jaar ingeschat werd op 150.000 medewerkers.

Italiaanse partners
Xu weigert verkoopcijfers te onthullen voor de Europese markten waar het Italiaanse telecombedrijf Wind Telecomunicazioni tot de cliënten behoort. Het bedrijf uit Italië zei vorig jaar dat het 1 miljard euro over vijf jaar zou investeren om apparatuur en infrastructuurdiensten aan te schaffen van Huawei en de lokale leverancier Sirti. Wind is bezig met het bouwen van een mobiel netwerk met zeer hoge snelheden, volgens Bloomberg.

Huawei heeft een onderzoekslab voor magnetrons in Milan, waar meer dan honderd engineers werken. Verder heeft het bedrijf nog achthonderd medewerkers verspreid over heel Italië. Xu geeft aan dat hij uitkijkt naar een bezoek aan China van de Italiaanse premier.

Omzetstijging
Afgelopen maart gaf Huawei te kennen dat alle zakelijke doelstellingen voor 2013 bereikt zijn en dat het een omzetstijging verwachtte van 8,6 procent. Dit is een groei van 220,2 miljard yuan (26,2 miljard euro) in 2012 naar 239,03 miljard yuan (28,4 miljard euro) in 2013.

Ongeveer twee derde van Huaweis totale inkomsten komt van buiten China. Dit terwijl de binnenlandse markt 84 miljard yuan (10 miljard euro) opleverde in 2013. Dat is een stijging van 14,2 procent ten opzichte van 2012.

Huawei verwacht dit jaar dat de toenemende gebruik van ultra-breedband en mobiele breedband, met name LTE, zorgt voor nog meer belangrijke kansen.

Gespannen relatie VS
Vorig jaar gaf Huawei aan dat zijn focus te verleggen naar Europa als gevolg van een gespannen relatie met de Verenigde Staten, na claims dat de Chinese fabrikant zijn overheid hielp bij het bespioneren van Amerikaanse bedrijven. Furieus over de beschuldigingen, waarbij bedrijven actief werden opgeroepen de producten te boycotten, beschreef Huawei de Amerikaanse markt als commercieel teleurstellend. Daarop liet de directie weten niet langer interesse te hebben in die markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business