Nieuws

Apple doet iets aan inlogprobleem iOS 8

Apple werkt aan een oplossing voor een irritant probleem in iOS: constant opnieuw moeten inloggen in apps.

Volgens 9to5Mac zal iOS 8 onder andere een oplossing bevatten voor de zogenaamde login-loop in Apples besturingssysteem. Een mededeling die veel gebruikers ongetwijfeld warm onthalen, want het is een van de bekendste problemen met de huidige versie van het OS.

De loop is ontstaan sinds Apple in iOS 7 automatische app-updates invoerde – een feature waar veel gebruikers al lang om vroegen. Dat creëerde helaas een nieuw probleem: telkens wanneer een app een update doorstuurde – wat ook nog eens met een steeds hogere frequentie gebeurt – wordt je uitgelogd uit die app.

[related_article id=”158256″]

Als je updates op de achtergrond plaatsvinden, kan je dus op de meest ongelegen momenten geconfronteerd worden met een inlogscherm. Uiterst vervelend als je nodige veiligheidsregels in achting probeert te houden en met behulp van een wachtwoordenmanager overal unieke, sterke wachtwoorden gebruikt.

In iOS 8 zal dit probleem op uiterst eenvoudige wijze worden opgelost: Apple zal externe ontwikkelaars toegang geven tot Safari’s Autofill & Passwords-feature. Zo kan je niet alleen op websites, maar ook in apps inloggen met je de wachtwoorden die je hebt opgeslagen in je Keychain.

In onderstaande foto zie je hoe het systeem zal werken: in een nieuw geïnstalleerde (of pas geüpdatete) app zal je gevraagd worden of je het “Safari Saved Password” wil gebruiken.

Je data zullen dus wel in Safari opgeslagen moeten worden, wat synchronisatie via iCloud inhoudt.

Voorlopig kan je natuurlijk gewoon de automatische App Store-updates uitgeschakeld laten en manueel updaten. Die optie vind je onder Settings > iTunes & App Store > Automatic Downloads.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business