Nieuws

Apple onthult extra iMac, en prijsdaling voor Apple TV

Nadat de Apple Store woensdagmiddag uit de ether verdween, heeft Apple deze geüpdatet met een bijkomend, goedkoper model iMac en een prijsdaling voor de Apple TV.

Vorige week ging het gerucht al rond, vandaag was het dan ook zover. Apple heeft een aantal updates aan zijn productengamma doorgevoerd.

De belangrijkste toevoeging is een nieuw model iMac, met een prijs van 1.129 euro. Eerder kostte de goedkoopste configuratie (die nog steeds verkrijgbaar blijft) 1.329 euro.

[related_article id=”158256″]

Het goedkopere model krijgt een 1,4 GHz dualcore i5-processor mee. Een flinke verlaging qua specificaties, want het eerdere basismodel had 2,7 GHz aan boord. De CPU heeft wel een Turbo Boost tot 2,7 GHz, wat een deel van het verschil overbrugt.

Daarnaast heeft het jongste model ook maar 500 GB intern geheugen en krijgt het een minder sterke grafische kaart. Verder ziet het toestel er hetzelfde uit, aan binnen- en buitenkant.

Apple zelf zet de nieuwste telg in de markt als "het perfecte instapmodel" en belooft dat de verzendingen onmiddellijk van start zullen gaan. Of het lagere prijskaartje voldoende zal blijken om nieuwe gebruikers naar de Mac te lokken, valt natuurlijk nog af te wachten.

Apple TV goedkoper
Een tweede wijziging vind je bij de Apple TV: die wordt in Europa lichtjes in prijs verlaagd. Het verder ongewijzigde toestel kan je vanaf vandaag aanschaffen voor 99 euro, een tientje minder dan de originele prijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business