Nieuws

Belg zuiniger met mobiele data dan Nederlander

De gemiddelde Belg is een eerder zuinige gebruiker van mobiele data. Ook in vergelijking met Nederland, volgens een recente studie van het BIPT.

Het BIPT, het Belgisch Insitituut voor postdiensten en telecommunicatie, liet eind vorig jaar een studie uitvoeren rond het mobiel dataverbruik in België.

Belgen gebruiken volgens het onderzoek gemiddeld zo"n 220 MB mobiele data per maand. Vergeleken met de omringende landen is dat eerder weinig. Zo gebruiken Nederlanders gemiddeld 304 MB per maand. En dan spreken we nog niet over koplopers als Italië, met 448 MB, of Duitsland, met 801 MB.

[related_article id=”161563″]

Het aantal gebruikers van mobiele data gaat er wel flink op vooruit: in 2011 gebruikte nog slecht 16 procent van de Belgen het mobiele netwerk, terwijl dat vandaag gestegen is tot 45,23 procent. Daarmee bevindt België zich echter nog steeds onder het Europese gemiddelde, dat ligt op 53,41 procent.

Een van de redenen waarom België een beetje achterloopt wat mobiel internet betreft, is dat er maar weinig smartphones via een abonnement verkocht worden, in tegenstelling tot in andere Europese landen. Ook de grootte van het land heeft er wat mee te maken: Belgen surfen onderweg vaak via de wifi-hotspots die onder andere Telenet en Belgacom voor hun klanten openstellen, en die trafiek komt natuurlijk niet in de mobieledatastatistieken terecht.

De bevindingen over mobiele data zijn onderdeel van een breder onderzoek naar internet in België. Als je het volledige rapport wil lezen, kan je op de site van het BIPT terecht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business