Nieuws

Samsung werkt aan smartwatch met Android Wear

Samsung gaat een smartwatch met Android Wear lanceren tijdens Google I/O. Ook LG en Motorola presenteren er hun nieuwe horloges.

 Samsung heeft al een aantal smartwatches op de markt, waaronder de Gear 2, maar die draaien allemaal op Tizen.

Samsung is van plan om een nieuwe smartwatch met Android Wear te lanceren tijdens Googles ontwikkelaarsconferentie I/O later deze week. Dat meldt CNet op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Het nieuws is opvallend omdat Samsung net meer afstand leek te nemen van Android door al zijn wearables met het in eigen huis ontwikkelde Tizen uit te rusten. Vermoedelijk probeert de fabrikant zijn positie op deze nieuwe markt veilig te stellen door op meerdere paarden tegelijk te wedden en af te wachten welke de voorkeur krijgt van de gebruiker.

[related_article id=”158901″]

Samsung zou naar verluidt aan twee nieuwe modellen met Android Wear werken, eentje met Samsungs eigen chips en een model met chips van Qualcomm. De fabrikant weigert voorlopig te reageren op de geruchten, maar zegt dat het “toegewijd is aan voortdurende innovatie” en dat “nieuwe producten altijd in ontwikkeling zijn”.

Samen met Samsung zullen ook LG en Motorola nieuwe producten aankondigen tijdens Googles ontwikkelaarsconferentie. Beide fabrikanten maakten reeds bij de lancering van Android Wear bekend dat ze een smartwatch met het besturingssysteem voor wearables op de markt zouden brengen. Google I/O gaat van start op 25 juni in San Francisco en de verwachting is dat er heel wat aandacht zal uitgaan naar Android Wear.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business