Chromebooks winnen aan populariteit. Met de komst van Androidapps en smartphone-interactie wordt Chrome OS opnieuw wat meer Android.


Google I/O brengt een karrenvracht aan informatie betreffend Android om je arm, smartphone, auto en tv, maar ook voor Chromebooks komt er een grondige vernieuwing. Na lang wachten komen eindelijk Android-apps naar Chrome OS. Tijdens Google I/O toonde Google de Vine Android-app op een Chromebook Pixel.

Afhankelijk van hoe de app wordt geconverteerd, krijg je een groot of klein scherm. Hier zie je dat Vine een klein venster krijgt, maar Evernote en Flipboard een groot venster. Dat zijn trouwens de enige drie apps die beschikbaar zullen zijn, voorlopig althans. De ondersteuning van Android-apps betekent namelijk niet dat ineens elke Android-app compatibel is. Je moet daarvoor een voorstel doorsturen naar Google via chromebook.com/newapps. Zo kan jij mee bepalen welke app absoluut zijn weg naar Chrome OS moet banen.


Android-koppeling
Met de lancering van Android L later dit jaar, komt er ook meer synergie tussen Chrome OS en Android. Je kunt voortaan op je Chromebook sms-berichten van je smartphone ontvangen en schrijven, net als je telefoontjes beantwoorden of negeren. Doordat je verbonden bent met je Chromebook, hoef je die ook niet meer te ontgrendelen. Hetzelfde geldt voor je smartphone, omdat Google dankzij die koppeling weet dat jij de gebruiker bent en geen extra verificatie nodig hebt. Je Chromebook geeft ook aan wanneer de batterij van je Android L-toestel bijna leeg is, en nog een waslijst aan andere notificaties.

[related_article id=”158901″]

Het lijkt erop dat Google Android en Chrome OS eindelijk dichter bij elkaar wil brengen tot één gezamenlijke ervaring. De eerste stap is gezet, afwachten hoe dit verder gaat evolueren in de toekomst.