Nieuws

Chromecast kan voortaan je Androidtoestel op tv spiegelen

Google voegt een lading nieuwe functies toe aan de Chromecast, waaronder de mogelijkheid om het scherm van je Androidtoestel te spiegelen op je tv.

Google heeft op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie I/O een lading nieuwe functies aangekondigd voor zijn HDMI-dongle Chromecast, waarmee je media kan streamen van een mobiel toestel naar je tv.

Voortaan kan je het scherm van je Androidtoestel via de Chromecast spiegelen naar je tv. Tot voor kort was dat nog beperkt tot het spiegelen van tabbladen in Chrome. De nieuwe functie zal via een update worden toegevoegd, maar wordt in eerste instantie maar door een select aantal toestellen ondersteund. Momenteel ziet de lijst er als volgt uit: HTC One (M7), LG G2, LG G2 Pro, Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 (2013), Nexus 10, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy S5. Binnenkort wordt de lijst nog verder aangevuld.

[related_article id=”158901″]

Het is vanaf nu ook mogelijk om je foto’s van Google Plus naar de Chromecast door te sturen en je kan je eigen foto’s instellen als schermachtergrond wanneer er geen media naar je tv wordt gestreamd.

Later dit jaar voegt Google de mogelijkheid toe om de Chromecast automatisch Androidtoestellen in de buurt te laten detecteren en valideren, zodat ze naar de tv kunnen streamen zonder met hetzelfde wifi-netwerk verbonden te zijn. Lukt de automatische detectie niet, dan kan je je toestel ook met een pincode valideren. Voor iOS en Windows blijft het wel noodzakelijk om met hetzelfde wifi-netwerk verbonden te zijn.

Naast Googles eigen initiatieven om de Chromecast meer mogelijkheden te geven, wordt het bedrijf ook bijgestaan door de ondertussen meer dan 6.000 ontwikkelaars die met de Cast SDK aan de slag zijn gegaan om apps voor het platform te ontwikkelen. Ondertussen zouden ruim 10.000 apps ondersteuning hebben gekregen voor de Chromecast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business