Nieuws

EU bekijkt overname Beats door Apple

Volgens de Europese Commissie kan de overname van Beats door Apple goedgekeurd worden, maar kan er evengoed ook nog een grondig onderzoek komen.

De Europese Commissie zal voor het einde van volgende maand beslissen of Apple hooftelefoonmaker Beats mag overnemen. Dat heeft de Commissie zelf bekendgemaakt.

De kans bestaat dat de deal zonder voorwaarden wordt goedgekeurd, zo zegt de Commissie, maar de kans is even groot dat de overname grondig onder de loep zal gehouden worden om eventuele concurrentieproblemen op te sporen.

[related_article id=”158256″]

Interesse in Beats Music
Vorige maand kondigde Apple aan dat het Beats zou overnemen voor drie miljard dollar. Wat Apple precies met het bedrijf van plan is, daar blijft men vaag over. Waarschijnlijk heeft vooral de streamingdienst Beats Music de interesse van Tim Cook en co. aangewakkerd. Met iTunes Music heeft Apple al een vergelijkbare concurrent, maar de overname van Beats zou een goede hefboom zijn om het volledige potentieel van deze vrije nieuwe markt te benutten.

De Europese Commissie is trouwens maar een van verschillende overheidsdiensten die de aankoop nog moeten goedkeuren en kijken of deze geen marktverstoring meebrengt. Dat laatste lijkt onwaarschijnlijk, gezien de enorme concurrentie die er op dit vlak heerst en het kleine aandeel van Beats Music in een markt die gedomineerd wordt door Pandora en Spotify.

Coole hoofdtelefoons
Naast de streamingdienst krijgt Apple de populaire lijn hoofdtelefoons in handen die Beats produceert. Het merk Apple heeft de laatste jaren wat van zijn glans verloren, terwijl Beats momenteel erg populair is onder jongeren en hippe vogels. Als de deal goedgekeurd wordt, zal rapper en Beats-medeoprichter Dr. Dre onderdak krijgen bij Apple. Hetzelfde geldt voor die andere medeoprichter, Jimmy Iovine, de voorzitter van Interscope Records.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business