Nieuws

Office en Google leren samenwerken

Je kunt binnenkort ook Microsoft Office-documenten bewerken in Google Docs, zonder geknoei met bestandsconversies.

Google wil het werken met Office-bestanden in Drive flink vereenvoudigen. Op de I/O-keynote kondigde het bedrijf aan dat je binnenkort in Google Drive of op je mobiele toestel Office-documenten rechtstreeks zal kunnen bewerken.

Als je een Word-document opent op je Android-toestel, zal je het gewoon kunnen bewerken zonder het te moeten omzetten naar een Google Doc. En als je klaar bent, worden alle wijzigingen ook rechtstreeks opgeslagen in het originele Word-bestand. Geen conflicten met anderen die niet met de Google-apps werken dus.

[related_article id=”161452″]

Google kocht al in 2012 Quickoffice om de Google Drive-suite verder uit te bouwen, dus het is goed om te zien dat die noodzakelijke features ook echt hun weg vinden naar het afgewerkte product.

Google Docs biedt nu ook verbeterde ondersteuning voor het tracken van veranderingen als je samen aan een document werkt. Gebruikers kunnen nu werken met suggested edits, die gemarkeerd worden en moeiteloos geaccepteerd en geweigerd kunnen worden. Zo kan je beter volgen wie van je medebewerkers welke wijzigingen gemaakt heeft.

Daarnaast werd er aangekondigd dat Google Slides binnenkort ook bruikbaar wordt op je mobiele toestel.

Tenslotte probeert Google ook nog wat bedrijven over te halen om over te stappen van Microsoft Office naar Drive. Google Drive for Work wordt een nieuwe premium-optie waarmee onder ander alle bestanden die via Google Drive verzonden worden of er opgeslagen staan versleuteld worden. Ook inbegrepen zijn API"s voor documenten-audits en activiteit op Drive, waardoor je kan zien hoe werknemers Google Drive gebruiken. Bedrijven krijgen ongelimiteerde opslagruimte, voor 10 dollar per maand per gebruiker (internationale prijzen zijn nog niet bekend).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business