Nieuws

Youtube speelt clips op 60 fps

De videowebsite van Google voert een aantal verbeteringen door om Youtube nog gebruiksvriendelijker te maken met een hogere framerate, een donatie-optie en nog veel meer.

Youtube staat op het punt een flink aantal verbeteringen door te voeren. Deze nieuwe functionaliteiten zijn onlangs bekendgemaakt op Vidcon.

Googles videowebsite krijgt binnenkort ondersteuning voor clips met 48 of zelfs 60 frames per seconde. Dat is perfect voor een filmpje van je favoriete videogame dat je opgenomen hebt van je Playstation 4 of Xbox One. Of voor die 1080p60-gametrailers, die tegenwoordig de norm lijken. Je moet er wel voor zorgen dat je de 1080p-resolutie selecteert om voordeel te halen uit de hogere framerate. 

[related_article id=”158901″]

Verder krijgt Youtube aanpasbare en mooiere, zoals de Creators blogpost ons wil doen geloven, commentaarbalken. Daarbovenop komen nog enkele nieuwe tools voor fans die onderweg zijn. Zo is het mogelijk voor kijkers om je een kleine donatie te geven, zodat je niet afhankelijk bent van de advertentie-inkomsten.

Ondertiteling
Een ander nieuwe optie is het laten toevoegen van extra ondertitels. Stel je filmpje is bijvoorbeeld in het Nederlands met Engelse en Franse ondertiteling. Dan kan iemand uit Noorwegen op basis van jouw onderschriften of subtitels een eigen vertaling toevoegen in het Noors.

Verder is Youtube Creator Studio vanaf nu te krijgen op Android. De mobiele app geeft toegang tot de gegevens van je filmpjes en voorspelt onder meer het aantal te verwachten views. Volgens het Twitter-account van Youtube Creators dienen Apple-fans “nog een weekje of twee” te wachten. 

Gratis audio
Dat is nog niet alles. Om je te helpen je clip te voorzien van de juiste audio, maakt Youtube ongeveer 7.500 fragmenten met geluidseffecten en achtergrondmuziek gratis beschikbaar. Deze zijn per direct te krijgen.

Bekijk de nieuwste trailer voor de videogame Battlefield: Hardline met 60 fps. Zorg dat de kwaliteit onder instellingen op 1080p staat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business