Nieuws

Antwerps stadscentrum krijgt gratis wifi

De stad Antwerpen werkt aan een zone met gratis wifi voor iedereen. De zone moet zich uitstrekken van aan het Centraal Station tot aan de Schelde en verder.

Geen mobiel data-abonnement? Geen nood: de stad Antwerpen werkt aan een grote gratis wifizone die zowat heel het toeristische centrum moet bedienen. De dekking moet zich uitstrekken van het Centraal Station tot aan het Steen.

Het wifinetwerk zal gratis toegankelijk zien voor iedereen, zowel Antwerpenaren als bezoekers. De eerste stappen richting een volledige dekking worden in augustus al gezet zodat het netwerk na de zomer kan worden uitgebouwd, aldus De Standaard.

Als alles volgens plan verloopt zal er al een eerste centrale as van draadloos internet voorzien zijn tegen de eindejaarsperiode. Die as loopt dan van aan het station over De Keyserlei en de Meir richting de Groenplaats en de Grote Markt tot aan het Steenplein. Ter hoogte van de stadsschouwburg zal het wifinetwerk van de stad een sprong naar links maken, zodat ook bezoekers van het Theaterplein er van kunnen genieten.

Sponsors
Andere pleinen, zoals het Mechelseplein en de Bolivarplaats, komen pas volgend jaar aan de beurt. Zodra het Antwerpse stadscentrum van internet voorzien is zullen ook districten buiten het stadscentrum wifi krijgen, al zijn de plannen daarvoor  nog niet concreet.

Antwerpen stelt zijn gebouwen ter beschikking voor de plaatsing van de nodige infrastructuur, maar verder wordt het hele project gefinancierd door sponsors. Het initiatief past in de digitalisering van de stad, met bijvoorbeeld de digitale loketten. Het is niet alleen de bedoeling de stad online aanwezig te maken, bezoekers en bewoners moeten ook eenvoudig hun weg vinden naar die online bediening.

De aankondiging van de gratis wifizone komt er niet zo lang nadat Brussel aankondigde hetzelfde te doen. In de hoofdstad moeten alle belangrijke pleinen binnenkort gratis wifi krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business