Samsung komt met vier nieuwe Galaxy-smartphones

Samsung breidt zijn gamma Galaxy-telefoons uit met vier modellen voor budgetbewuste consumenten.

Het Zuid-Koreaanse Samsung lanceert vier nieuwe modellen in zijn Galaxy-reeks: de Galaxy Core II, de Galaxy Star 2, de Galaxy Ace 4 en de Galaxy Young 2.

Volgens het bedrijf moeten deze telefoons zorgen voor een “uitzonderlijke smartphone-beleving voor een betaalbare prijs”. Elk van de vier modellen verschijnt in wit of zwart en is uitgerust met Android 4.4 en de Touchwiz-interface die Samsung boven op Android legt.

[related_article id=”161563″]

De Galaxy Core II heeft een namaaklederen cover en beschikt over een quadcoreprocessor die op 1,2 GHz tikt, 768 MB RAM en 4 GB opslaggeheugen. Het scherm is 4,5 inch groot en de batterij heeft een capaciteit van 2.000 mAh. Foto’s worden genomen met een 5-megapixelcamera die ondersteunt wordt door een ledflash. Je kunt in deze smartphone ook twee simkaarten kwijt.

De Galaxy Ace 4 komt op de markt in een LTE- en een 3G-versie, beschikt over een 1.0- of 1.2 GHz-dualcoreprocessor en een batterij van 1.500 of 1.800 mAh. De telefoon kan beroep doen op 1 GB RAM werkgeheugen en 4 GB opslaggeheugen. Dat opslaggeheugen kan met SD-kaartjes uitgebreid worden. Het scherm is 4 inch groot.

De Galaxy Young 2 is een compacte telefoon met een scherm van 3,5 inch diagonaal. De singlecoreprocessor tikt op 1GHz. Hij heeft een batterij van 1.300 mAh, 512 MB RAM en 4 GB opslaggeheugen. Ook hier is een slot voor SD-kaartjes om dat geheugen verder uit te breiden. De camera is uitgerust met een sensor met 3 megapixels.

De Galaxy Star 2 ten slotte heeft veel gemeen met de Young 2: een singlecoreprocessor van 1 GHz, 512 MB RAM, 4 GB opslaggeheugen en ruimte voor SD-kaartjes. Ook het scherm is even groot: 3,5 inch. De camera heeft wel maar 2 megapixels. De batterij is goed voor 1.300 mAh.

Onderkant van de markt
Prijzen heeft Samsung nog niet bekendgemaakt voor deze nieuwelingen en ook de lanceerdata zijn nog niet onthuld. Gezien de specificaties van deze toestellen is de kans echter groot dat ze zich op de onderkant van de markt zullen richten. Om te overleven in de uiterst concurrerende markt voor smartphones is het voor bedrijven levensbelangrijk om in zo veel mogelijk budgetcategorieën aanwezig te zijn. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business